Sport

2018.01.17. 11:05

Gólokkal édesíti meg az életét Lakatos László

Sényő - Csoki, vagyis Lakatos László az eddigi legeredményesebb szezonját produkálta, és bízik a jó folytatásban.

Sényő - Csoki, vagyis Lakatos László az eddigi legeredményesebb szezonját produkálta, és bízik a jó folytatásban.

Futballberkekben mindenki csak Csokiként (vagy édesapja után Kiscsokiként) ismeri Lakatos Lászlót, aki istenáldotta tehetséggel áldott meg a sors. Mindezt a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kft.-kupán is megcsodálhatta a Continental Aréna közönsége, hiszen amikor a győztes Berni Hús Kft. csapatának frontembere a labdához ért, az szinte muzsikált.

A támadó középpályás nagypályán is jó évet zárt, ő a megyei I. osztály őszi gólkirálya, a 15 meccsen szerzett 14 találattal. Nem mellesleg pedig csapata, a Sényő-Carnifex százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát.

– Ilyen eredményes szezonom még sosem volt – állapította meg Lakatos László. – A csatárok mögött játszom, abból a pozícióból gyakran odaérek a kapu elé, a társaktól sokszor kaptam jó labdát, és a helyzetkihasználásom is megfelelő volt az ősszel. A legemlékezetesebb gólom az ősszel? Azt már az első fordulóban megszereztem, a Nagyecsed kapuját szabadrúgásból vettem be, majd a Nagyhalász ellen három pontot érő találatot értem el. De mindegyik gólom közel áll a szívemhez.

Az országban csak négy olyan csapat (a Sényőn kívül a Hajdúböszörmény, a Kecskemét és a Salgótarján) van a megyei (illetve a Budapest-) bajnokságokban, amelynek százszázalékos volt az őszi mérlege. Kitarthat ez az állapot a tavasz végéig? És a góllövőlista első helyezése megőrizhető, különösen annak tükrében, hogy csak egy-egy gól az előnye az őt követő vásárosnaményi Deskó Dáviddal és a Tiszavasváriban játszó Nagy Istvánnal szemben?

– A felkészülést annak a reményében kezdtük, hogy ugyanolyan szinten futballozunk, ahogy azt az őszi szezonban is tettük – felelte a játékos. – Márpedig ha ugyanolyan jók lesz, akkor megőrizhetjük a hibátlan mutatónkat. A legfontosabb persze az, hogy bajnokok legyünk, még az sem baj, ha nem százszázalékos mutatóval. Ami a gólkirályságot illeti, reménykedem benne, hogy az élen maradok, de a csapat sikere az elsődleges.

A sényőiek számára az ősz feledhetetlen pillanatai közé tartozik a kupamenetelés is, amely még tart, hiszen februárban a másodosztályú bajnoki tabellát vezető MTK ellen játszanak oda-vissza a nyolcaddöntőben.

– Még a megyei selejtezőben a Nyírgyulajt az én két gólommal búcsúztattuk, az NB II-es Kazincbarcikának pedig a hosszabbításban találtam be – toldotta meg még három találattal az őszi termését Csoki, akitől persze afelől is érdeklődtünk, hogy a tehetsége alapján megítélése szerint nem a magasabb osztályban lenne-e a helye. – Négy évvel ezelőtt tagja voltam az NB II-ben szereplő Kisvárda keretének, de valamiért nem tudtam élni az eséllyel, ezért úgy döntöttem, hogy visszaigazolok a harmadosztályba, Nyírbátorba. Azóta Bátor és Sényő között ingáztam, de most már hosszabb távra tervezek Sényőn, és szeretnék a csapattal magasabb osztályban szerepelni.

Gólvadászlista

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály góllövőlistájának élcsoport

14 gólos: Lakatos László (Sényő-Carnifex)

13 gólos: Deskó Dávid (Vásárosnamény)

12 gólos: Nagy István (Tiszavasvári)

10 gólos: Fekete Gábor (Nyírgyulaj)


[related-post post_id="3729552"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!