Sport

2018.01.24. 11:27

Marius Botan a Mátészalka új edzője

Mátészalka - A szakvezető sikeres őszi idény után távozott a román NB III-ban érdekelt Tasnádtól.

Mátészalka - A szakvezető sikeres őszi idény után távozott a román NB III-ban érdekelt Tasnádtól.

Labdarúgás. Immár valamennyi kispad elkelt. Mármint a megyei első osztályban, hisz előbb Dombrádon, majd Rakamazon, végül Mátészalkán oldották meg az óévről áthúzódó edzőkérdést. Ami konkrétan a tizenharmadik helyen táborozó szatmári futballcsapatot illeti, az elöljárók választása Marius Botanra esett, a Romániából érkezett tréner feledata pedig nem más, mint kiharcolni a bennmaradást.

– Éppen tíz éve tevékenykedem szakmai vezetőként, amióta befejeztem a nagyváradi testnevelési egyetemet – vázolta karrierje legfontosabb momentumait Marius Botan. – Az egyetem keretén belül elvégeztem az edzői tanfolyamot, ennek köszönhetően megkaptam a harmadik fokozatú edzői engedélyt, ami Magyarországon egyenlő a „C” licenccel. Utánpótláskorú együttesekkel dolgoztam, ami a tavalyi évtől kibővült egy megye első osztályú amatőr felnőttcsapattal, az A.F.C. Unirea Tasnadot irányítottam. Munkám fő célja az volt, hogy megerősítsem a csapatot, megnyerjük a megyei bajnokságot, feljuttassam a tasnádi Unirea-t a harmadik ligába. Ez sikeresen megtörtént, feljebb léphettünk. Remekül éreztem magam a csapatnál, jó őszi idényt zártunk a fiúkkal, sajnos, decemberben több ok miatt úgy döntöttem, hogy baráti úton kérem a szerződésem felbontásását. Remélem Mátészalkán sikerül eredményesen szerepelni, a saját, egyben a szurkolóink örömére.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!