Sport

2018.01.24. 09:00

Nem dőlne a kardjába

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mármint akkor Kiss Tamás, ha nem ő lenne a gólkirály – az Ibrány sikere az elsődleges.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mármint akkor Kiss Tamás, ha nem ő lenne a gólkirály – az Ibrány sikere az elsődleges.

Noha „papíron”, vagyis a statisztikai mutató alapján Madzin István a pillanatnyi uralkodó a megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportban, valójában Kiss Tamás vezeti a góllövőlistát. A speciális szituáció abból fakad, hogy a Terem ellen 12–0-ra megnyert hazai mérkőzésen Madzinnak könyvelték el az egyik „dugót”, amit valójában Kiss Tamás szerzett.

Mindebből az érintettek nem csináltak drámát, annál is inkább, mivel a történtek családon belül maradtak. A duó ugyanis egyaránt az Ibrányt erősíti, vállvetve küzdve azért, hogy a tabella tetején feszítő együttes célba érjen – bajnokságot nyerjen.

– Nem származott ebből semmi konfliktus, egyébként pedig a Terem elleni meccs után egy héttel vettem észre, hogy az egyik gólt a jegyzőkönyvben nem nekem írták – szentelt egy mondatot az ominózus témára Kiss Tamás. – Ennek igazából nincs jelentősége, annál is inkább, mivel mindig a csapat érdeke az első. Ettől függetlenül ilyen eredményes félszezont még nem zártam. Ehhez nagy mértékben hozzájárult, hogy a csapat a mérkőzések túlnyomó részében dominált, a támadófutballt preferálja, és persze, a társak is rendre megtaláltak, segítettek a gólszerzésben. Hazudnék, ha azt mondanám, nem játszottam el a gondolattal, hogy akár gólkirály is lehetek, de amennyiben más lesz, akkor sem dőlök a kardomba.

Kiss Tamás esetében kétség sem férhet ahhoz, tényleg úgy gondolja, a „koronázásnál” sokkal fontosabb, hogy a Madalina György irányította legénység feljebb dobbantson az idény végén.

– A terv egyértelmű, kiharcolni a feljutást. Az ibrányi népes szurkolótábor megérdemli, hogy ősszel ismét megyei első osztályú mérkőzéseket láthasson. Megjegyzem, sajnos, manapság nagyon ritka, hogy egy csapat mögött olyan szép számú közönség áll, mint az nálunk tapasztalható. Emellett a vezetőség mindent elkövet azért, hogy nyugodt hátteret biztosítson és nekünk istenigazából csak a futballra kelljen koncentrálni.

KM-KT

Gólvadászlista

A megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoport góllövőlistájának élcsoportja

20 gólos: Madzin István (Ibrány)

19 gólos: Kiss Tamás (Ibrány)

18 gólos: Halastyák Ádám (Nyírtelek)

17 gólos: Tóth Zsolt (Ibrány)

15 gólos: Balogh Lajos (Nyírlugos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!