Sport

2018.02.18. 17:22

Kisvárda Master Good - Az utolsó egyben az első is volt

Kisvárda - A zalaegerszegi bajnoki rajt előtt legyőzte kassai ellenfelét a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata.

Kisvárda - A zalaegerszegi bajnoki rajt előtt legyőzte kassai ellenfelét a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata.

Fű, műfű, fű. Néhány órán belül ennyiszer változott meg a Kisvárda Master Good tavaszi rajt előtti utolsó, egyben téli első hazai edzőmeccsének helyszíne. A vasárnap reggelre esett hó miatt úgy volt, hogy műfüvön játsszák az eredetileg a füves edzőpályára tervezett meccset, de mivel a hó villámgyorsan elolvadt, mégis maradt a természetes környezet.

Az NB II-es futballcsapat a szlovák másodosztályú Lokomotíva Kosice ellen találkozott, és nyert 1–0-ra. A gólt az első negyedóra végén Vári Barnabás szerezte, miután értékesítette a lesipuskás Oláh Gergő által a szlovák kapussal szemben kiharcolt tizenegyest. Volt még lehetősége a Kisvárdának arra, hogy gólt szerezzen, de Lukács Rajmond találatát les miatt nem adták meg. Igaz, Zöldesi Illésnek is kellett védenie egy nagyot ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

– Az edzőtáborból hazatérve ismét alkalmazkodnunk kell az itthoni körülményekhez, emiatt egyik játékos sem kapott most kilencvenperces meccsterhelést – mondta a mérkőzést követően Kondás Elemér, a várdaiak vezetőedzője. – A bajnoki rajt előtt egy-egy posztot illetően volt még bennem bizonytalanság, ez a mostani, amúgy hasznos edzőmeccs sok mindenre választ adott. Végre hazai környezetben játszhattunk, saját közönségünk előtt, és akár nagyobb különbséggel is nyerhetünk volna, de az sem baj.

Először láthatta a kisvárdai közönség hazai környezetben az új szerzemények közül az egy félidőt játszó Marek Strestíket, és a kezdőként a második félidő közepéig pályánlévő Rados Proticsot. Utóbbit a törökországi edzőtáborból korábban hazatérő, de már meggyógyult Heffler Norbert váltotta. Az újak közül nem játszott a combsérüléssel bajlódó Jánvári Gábor, illetve a vádlisérüléssel bajlódó Vermes Krisztián sem lépett pályára.

A Kisvárda Master Good pénteken 16.30-tól tartja a tavaszi rajt előtti szurkolói ankétjét a Bessenyei-gimnázium dísztermében.

Edzőmeccs

Kisvárda Master Good–Lokomotíva Kosice (szlovák) 1–0 (1–0)

Kisvárda: Zöldesi (Cserepko) – Vári B. (Rjasko), Izing (Zanko), Papucsek (Kovácsréti) – Lucas (Délczeg) – Melnik (Hej), Oláh G. (Strestík), Misic (Oltean), Protics (Heffler N.) – Ilcs (Horváth Z.), Gosztonyi (Lukács R.)

Gól: Vári B. (11-esből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!