Sport

2018.02.11. 08:20

Kisvárda Master Good - Meglepetésvendég vacsorára

Kisvárda - Egy-egy győzelem és vereség után befutott a kisvárdaiak edzőtáborába az új szerzemény.

Kisvárda - Egy-egy győzelem és vereség után befutott a kisvárdaiak edzőtáborába az új szerzemény.

A győzelem márpedig mindig jól jön. Mert lehet arról beszélni, hogy a felkészülési időszakban nem számít az eredmény, egy-egy siker erősíti az önbizalmat és visszajelzésnek sem volt rossz. Erről beszélt Lucas Bertucci, a Törökországban edzőtáborozó Kisvárda Master Good NB II-es legénységének csapatkapitánya, aki győztes gólt szerzett az ukrán Vorlszka Poltava elleni szombat délelőtti edzőmeccsen

– Vártam már magamtól a gólt, ami akkor is jól jön, ha nem tétmérkőzésen szerzi az ember – mondta Lucas Bertucci, aki a csapat őszi nagy meneteléséből ugyan góllal nem tudta kivenni a részét, de bizonyította, hogy mindig lehet rá számítani.. – Az önbizalmat erősítik az ilyen megmozdulások és már a győzelem is ránk fért.

Lucas ugyanis nem akármilyen gólt lőtt az ukrán bajnokságban a Sahtar Doneck és a Dinamo Kijev mögött harmadik helyen álló csapat kapujába. Rados Protics a Matija Misictől kapott labdát remekül adta balról középre, ott Horváth Zoltán visszagurította, a brazil-magyar játékos pedig 17 méterről a jobb felső sarokba zúdította. Ezzel nyert a Várda a paprikás jelenektől sem mentes mérkőzésen.

A második szombati meccsét elveszítette a várdaiak másik sora a legjobbjaival kiálló FC Hermannstadt ellen. A román másodosztályban a feljutásra pályázó nagyszebeniek az első félidőben felülmúlták ellenfelüket, de szünet után összekapta magát a magyar csapat, és a végén a szépítésre is futotta az erejéből a számára új pozícióban, védekező középpályásként játszó Délczeg Gergely révén.

– Komoly célokért futballozó csapat vagyunk, szükség van a bő keretre, és arra is jók ezek az edzőmeccsek, hogy kiderüljön, kire számíthatunk vagy éppen kire nem – utalt a feljutásért folytatott harcra Kondás Elemér vezetőedző, aki a Nagyszeben elleni meccs szünetében nem volt éppen virágos jókedvében, de a lényegesen jobban sikerült második félidő azért enyhített a haragján.

Ezzel még nem volt vége az eseménydús szombati napnak, amit az is sejtetett, hogy napközben a klub hivatalos honlapján a játékoskeretre vonatkozó bejelentésre utaltak. Nos, kiderült, hogy Révész Attila sportigazgató a háttérben sikeresen tevékenykedett, hiszen az esti vacsorán már megjelent az új szerzemény, aki szombat délelőtt kelt útra, és este landolt az antalyai repülőtéren.

Marek Strestíkről, a cseh-magyar állampolgárságú középpályásról van szó, aki egyszeres cseh válogatott, és 2013-ban bajnoki címet nyert a Győrrel. Azóta játszott az MTK-ban, utóbb pedig Mezőkövesden, ahol a napokban bontottak vele szerződést. Ezt a helyzetet kihasználva a várdaiak szabadon igazolhatóként csaptak le a 31 éves játékosra, aki fél plusz egy évre kötelezte el magát.

Edzőmeccsek

Kisvárda Master Good–Vorlszka Poltava (ukrán) 1–0 (1–0)

Side

Kisvárda: Zöldesi – Vári B., Izing, Jánvári (Szőr) – Lucas – Melnik, Oltean, Misic (Kovácsréti), Protics – Horváth Z. (Soós), Ilics

Gól: Lucas

FC Hermannstadt–Kisvárda Master Good 3–1 (3–0)

Lara

Kisvárda: Molnár-Farkas (Cserepko) – Zanko, Rjasko, Papucsek – Délczeg – Soós D., Szőr (Kovácsréti), Oláh G., Hej – Gosztonyi, Lukács R.

Gól: Blanaru 2, Petrescu, illetve Délczeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!