Sport

2018.02.25. 09:38

Kisvárda Mester Good SE: Ébresztőt kellett fújni a szünetben

Kisvárda - A kisvárdai kézilabdázók montenegrói edzője különösen Triffa Ágnes kapus lelkére próbált hatni.

Kisvárda - A kisvárdai kézilabdázók montenegrói edzője különösen Triffa Ágnes kapus lelkére próbált hatni.

A kecskeméti és a váci 25–23-as siker után pénteken az Alba Fehérvár ellen is ragaszkodott a kétgólos különbséghez a Kisvárda Master Good SE. Az NB I-es női csapat 19–17-re nyert az Alba Fehérvár ellen, úgy, hogy hazai pályán játszva a szünetben még négygólos hátrányban (6–10) volt.

A várdaiak január 13-a, a Ferencváros ellen elvesztett mérkőzés (18–34) óta hibátlanok a bajnokságban, zsinórban arattak öt győzelmet, amelyből négy már az új edző, a várdai kispadon még hibátlan Vlatko Djonovics nevéhez fűződik.

– Az első félidőben jól játszott a Fehérvár, megérdemelten vezetett, de mi is besegítettünk neki azzal, hogy nyolc lövésünk sem találta el a kaput – értékelte a látottakat Vlatko Djonovics. – A szünetben megbeszéltük az öltözőben, hogy min kell változtatni, hogy sokkal keményebben kell védekezni. Teljesen más felfogásban folytattuk a mérkőzést, és nagy köszönettel tartozom a lányoknak, hogy vesztett helyzetből is sikerült nyernünk.

Most már csak az a kérdés, hogy mi volt a fő gond az első félidőben, illetve mi történt az öltözőben a szünetben. Mi volt a legfontosabb utasítás, aminek következtében ekkorát változott a meccs képe?

– Kezdetben az jelentette a legfőbb problémát, hogy az elrontott lövések nyomot hagytak a játékosokban, elsősorban a fejekben – felelte a montenegrói szakember. – Mindig megpróbálunk jól játszani, most is így volt ez, a védekezés működött, de a támadásokkal nagy gondok akadtak. A szünetben felemeltem a hangom, mert fel kellett ébresztenem a játékosaimat. Különösen Triffa Ágnest, aki Vácon tizennyolc védést is bemutatott, most az első félidőben egyet sem. Vele a szünetben külön is beszéltem, próbáltam a lelkére hatni, hogy nagy szükségünk van a segítségére. Másik kapusunk, Jekatyerina Dzsukeva ujja ugyanis a meccs előtti utolsó edzésen hátratört, így őt nem nevezhettem, a Triffa helyett rövid időre pályára küldött Balog Juditnak pedig nem jött ki a lépés. Szerencsére kapusunk teljesítménye a folytatásban feljavult, miként a mezőnyjátékosoké is. Ugyanakkor problémánk, hogy a rotációnk elég szűkös, így a meccs végére nagyon elfáradnak a játékosok. Ezért is jár minden elismerés a pályára lépőknek, hogy képesek voltak megfordítani ezt a mérkőzést.

A várdaiak pénteken tovább folytathatják jó sorozatukat, amennyiben visszavágnak a Budaörsnek a szeptemberi hazai meccsen elszenvedett vereségért (22–23).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!