Sport

2018.02.03. 19:29

NYTK - Párharcokat nyertek, de meccset vesztettek

Nyíregyháza - Az újabb hazai vereség után csoda kell a nyíregyházi tekézők bennmaradásához.

Nyíregyháza - Az újabb hazai vereség után csoda kell a nyíregyházi tekézők bennmaradásához.

Most erre mit lehet mondani? A BKV Előre elleni szupreligás bajnokin a nyíregyháziak számára megvolt a 3:1-es meg a 76 fás előny az utolsó kör előtt, sőt, annak félidejében is még 62. A vége pedig? Megint vereség. A tizenharmadik ebben a bajnokságban. Tizenhárom forduló során.

Az utolsóként fellépő Hacker Dezső, Szegő Levente páros előbbi tagja 2:0-ra vezetett, és a harmadik pályáján 156 fát ütött, ami szinte mindenkor elegendő a belső szettponthoz. És az már a harmadik lett volna Hackernek, amivel biztos az egyéni pontja, és már-már tuti a győzelem. Erre ellenfele, Szarvas Balázs 162-vel vitte a pályát, majd megtáltosodva megfordította a párharcot, mialatt Szegő Levente sem tudta tartani az előnyt.

Pedig a meccs huszonnégy párharcából tizennégyet a nyíregyháziak nyertek, de a több belső szettpont sem ért sikert a BKV Előre ellen. A jól kezdő hazaiak ellen a fővárosiak a szerencsével sem álltak hadilábon, és bár „félidőben” a fölényes győzelem is kinézett, a végén oda-vissza adták az előnyt egymásnak a csapatok. Kilencesre kilences volt a válasz, a legvégén pedig csapatszinten hat fával többet ütöttek a vendégek, miközben három-három párharcot nyertek meg a felek.

A már bennmaradó helyen álló BKV Előre ezzel hét ponttal lépett meg az NYTK-tól, amelytől ezek után kisebbfajta csoda kellene ahhoz, hogy ne essen ki.

Szuperliga: Férfiak

13. forduló

Nyíregyházi TK–BKV Előre 3:5 (3279:3285)

NYTK: Finta 553 (1 pont), Mogyorósi 570 (1), Kastura Zs. 576 (1), Hetei A. 510, Hacker 546, Szegő 524. Ifi: 3.5:0.5 (968:941). Pontszerző: Erőss A. 477 (1), Bíró Zs. 491 (0.5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!