Sport

2018.02.02. 09:40

Végig kell járni az utat! - heti ötször jár sugárkezelésre a kótaji focista

Kótaj - Markovics Dávid számára első az egészség, a bizonyosság, hogy nem lesz semmi baj.

Kótaj - Markovics Dávid számára első az egészség, a bizonyosság, hogy nem lesz semmi baj.

A „Hogy vagy?” – kérdés Markovics Dávid esetében nem arra szolgál, hogy leplezzük zavarunkat. Csakhogy makogjunk valamit, amikor halvány lila dunsztunk sincs arról, mi van igazán az illetővel. Nos, ez itt nem játszik, miként, sajnos a huszonegy éves futballista sem. Akit meggyötört az élet. A Kótaj színeiben szereplő titánt a novemberi, Nagyhalász elleni megyei első osztályú meccsről szállították a kórházba, majd szembesítetté a szörnyű valósággal: agydaganat miatt műtétre szorul.

Miként arról hírt adtunk, a néhány nap múlva végrehajtott beavatkozás sikeresnek bizonyult, Dávid pedig optimistán tekintett a jövőbe.

December végén megkaptam a szövettani eredményt, és abban azt írták, a daganat rosszindulatú volt"

– adott helyzetjelentés állapotáról Markovics Dávid. – Ez egy kicsit letört, aznap ezen járt az eszem, de nem estem kétségbe. Azóta heti öt alkalommal sugárkezelésre járok. Az első hét a megszokásról szólt, nem mondom, akadtak nehéz pillanatok, de túl vagyok rajta. Most tartok a második hétnél, ha nem is fütyörészek utána, ki lehet bírni.

Ebből már sejthető, Markovics Dávidnak némiképp módosultak a programjai, a napjai másként telnek, mint korábban. A futball egyelőre háttérbe szorult – egyelőre. Mert legyen bármilyen lassú a felépülés, a játékról nem akar lemondani. Persze, momentán nem ez a legfontosabb.

– Leginkább itthon vagyok, pihenek. Megváltozott az életem, ahogy az étrendem is, saját érdekemben mellőznöm kell a cukros kajákat, italokat. Azért néha megiszok egy-egy kólát. A haverok tartják bennem a lelket, rendszeresen találkozom velük. Voltam kint Kótajban is, amikor megkezdődött a felkészülés, és a bajnoki meccsekre biztos elmegyek. Továbbra is optimista vagyok, a fociról sem tettem le, nyáron szeretném elkezdeni az alapozást. De első az egészség és a bizonyosság, hogy nem lesz semmi baj. Végig kell járnom az utat a teljes gyógyulásig!

KM-KT


[related-post post_id="3687791"]

[related-post post_id="3680525"]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!