Sport

2018.02.19. 13:37

Videó: A fél világ a magyar színekben induló síelőn nevet

Bogvang - Swaney Elizabeth utolsóként végzett a síakrobaták félcső selejtezőjében a phjongcsangi téli olimpián.

Bogvang - Swaney Elizabeth utolsóként végzett a síakrobaták félcső selejtezőjében a phjongcsangi téli olimpián.

A honosított olimpikonunk elég szerényen teljesített mindkét menetében, az elsőben 30 pontot kapott a zsűritől, a másodikban kemény 31 pontot sikerült összehoznia. Összehasonlításképpen az utolsó előtti helyezett is 45 pontot szerzett egy menet alatt a megszerezhető százból.

Az Eurosport jóvoltából meg is nézhetjük Swaney akrobatikus ugrásait.

Részben elégedett vagyok, de nagyobb részben nem. Magasabbra akartam ugrani, amikor kevésbé vagyok ideges, akkor ennél jobban is megy. A jövőben szeretnék ezen javítani. Annyiban elégedett vagyok, hogy Magyarországot tudtam képviselni, és bízom benne, hogy Magyarországon felfigyelnek erre a sportágra, és többen kezdenek majd ezzel a szakággal és versenyszámmal, a szabadsízéssel és a félcsővel foglalkozni"

– nyilatkozta a verseny után a síszövetség honlapjának.

És, hogy legyen mihez hasonlítani a magyar színekben induló sportoló teljesítményét, nézzék meg a selejtezőt megnyerő kanadai Cassie Sharpe csúszását:

Cassie Sharpe davanti a tutte nelle qualificazioni dell’halfpipe: 93.40 nella seconda run per la canadese... ">#Freestyle #PyeongChang2018 #HomeOfTheOlympics pic.twitter.com/Qc3nbEPxX4

— Eurosport IT (@Eurosport_IT) ">2018. február 19.

Forrás: Index


[related-post post_id="3771685"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!