Sport

2018.03.21. 12:13

A dicső futballmúlt emlékei

Nyíregyháza - Megnyitották az Aranycsapat-kiállítást a Continental Arénában.

Nyíregyháza - Megnyitották az Aranycsapat-kiállítást a Continental Arénában.

Szerdától három hétig ingyenesen megtekinthető az Aranycsapat-kiállítás a nyíregyházi Continental Arénában. A tárlat ünnepélyes megnyitóján – többek közt – jelen volt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Bozsik Péter, az Aranycsapat legendás játékosa, Bozsik József fia, valamint Balogh Balázs, a Puskás Intézet kommunikációs igazgatója. – Amikor meghallottam, hogy ide érkezik a kiállítás, összeszorult a szívem, most már a nyíregyházi fiatalok is megismerkedhetnek a dicső múlt emlékével – fejtegette Dr. Szabó Tünde. – Nagyapák, apák meséltek az Aranycsapatról, amelynek emlékét az idő végezetéig fent kell tartani. Ez üzenet is egyben, mert szükség van a jó futballra.

Dr Vinnai Győző egy személyes élményt is megosztott a hallgatósággal.

– Amikor 1992-ben egy történész konferencián Manchesterben jártam, kimentem a helyi piacra. Találkoztam egy 55-60 éves férfival, aki megkérdezte, honnan jöttem. Amikor kiderült, hogy Magyarországról, azonnal jött a válasz: Puszkász. Az illető ott volt ugyanis a Wembleyben, ahol 6–3-ra legyőztük az angolokat, neki pedig rendkívül tetszett a magyarok játéka. Hozzáteszem, Puskásék nem csak tudtak futballozni, alázattal viselkedtek a játék iránt.

A kiállításon újságcikkek, tablók, személyes relikviák idézik meg a magyar labdarúgás fénykorszakát.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!