Sport

2018.03.15. 10:16

Bréklabdához sem jutott a rutinos német

Irving - Fucsovics Márton egyéniben magabiztos győzelemmel kezdett az irvingi challengerversenyen.

Irving - Fucsovics Márton egyéniben magabiztos győzelemmel kezdett az irvingi challengerversenyen.

Könnyed sikerrel vette az első forduló akadályát Fucsovics Márton (65. a világranglistán) az Egyesült Államokbeli Irvingben. A két mesterverseny, az Indian Wells-i és a miami között az ATP-challengertornán (105 ezer dollár, kemény pálya) szabadkártyásként is negyedik kiemeltként szereplő nyíregyházi teniszező a 2009-ben még a 35. helyen jegyzett, jelenleg egyéni ranglista-helyezés nélküli párosspecialista (86. a rangsorban), a főtáblára ugyancsak szabadkártyával felkerülő német Philipp Petzschner ellen lépett pályára.

Marci nemhogy az adogatójátékát nem veszítette el, de még csak bréklabdához sem hagyta jutni 33 éves ellenfelét, ő viszont a tizenegy esélyéből hárommal is élni tudott: mindkét szettben 2:1-nél, plusz a másodikban még 4:2-nél is. Így aztán 68 perc alatt 6:4, 6:2-vel jutott be a legjobb közé, ahol csütörtökön – magyar idő szerint – este a svéd Elias Ymerrel (128.) találkozik.

A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesülő magyar teniszező párosban már nincs versenyben, miután az ukrán Szerhij Sztahovszkij (egyesben 118., párosban 172.) oldalán a nyolcaddöntőben 6:4, 6:4-es vereséget szenvedette az Austin Krajicek (298., 110.), Lukas Lacko (103., –) amerikai, szlovák duótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!