Sport

2018.03.16. 11:11

"Egy választásunk van csupán, menekülés a győzelembe!"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Több „hatpontos” meccs szerepel a programban, amikor már a lét a tét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Több „hatpontos” meccs szerepel a programban, amikor már a lét a tét.

Nem kiabáltuk el. A harmadik tavaszi körben (ami sorrendben ugyebár a 18. forduló volt...) végre teljes volt a műsorszám. Megállás nincs, forog tovább a verkli. Olyannyira, hogy több „hatpontos” összecsapás szerepel az aktuális menüben, amivel illik megbarátkozni – tekintélyes létszámú együttes hajt ugyanis a megkapaszkodást. Így szinte minden fordulóra jut olyan meccs, amely alapjaiban befolyásolja, ki ragad meg, avagy tűnik el a süllyesztőben. Vagyis, ennek a fele sem tréfa.

Ezúttal leginkább a Dombrád–Rakamaz összecsapás főszereplőinek ildomos megfeszülni. A házigazda az utolsó helyről próbál feljebb nyomulni, míg az ugyancsak a veszélyzónában állomásozó látogató az eredményes idei produkció (három fellépésből két győzelem...) jóvoltából kívánja tovább folytatni a menekülési hadműveletet. Ugyancsak a lét tét a Kótaj–Mátészalka találkozón, aligha szükséges magyarázni – miért. A tizenötödik helyen veszteglő hazaiak hátránya három pont az éppen előttük állomásozó szatmáriakkal szemben, így a motiváció mindkét fél számára adott. Legalábbis nagy baj van, ha a hegyibeszédet kell tartani arról, mi forog kockán.

Noha a táblázat – a korábban elhalasztott mérkőzések miatt – még jó ideig nem fog kiegyenesedni, a Baktalórántháza például két bevetéssel kevesebbet teljesített, mint a több riválisa, a tizenharmadikként jegyzett Gebri-legénységnek sem árt hosszú hajrát nyitni. Más kérdés, hogy az ebben a naptári évben még veretlen, kifejezetten jól muzsikáló Vásárosnaménnyal szemben borítékolhatóan nagy domborítással remélhet sikert.

Nem árt észnél lenni a Tiszavasvárinak sem, amely zsinórban három vereséggel kezdte a tavaszi idényt, így ha nem akar csávába kerülni, a középmezőnybe rakétázó Fehérgyarmat ellen már nem igen bakizhat.

Az elitben annyival tisztább a kép, hogy bár a listavezető Sényő-Carnifex előnye csökkent, nem fenyegeti veszély. Bár a Nagyhalász legutóbb „elintézte”, hogy immár nem hibátlan a Sándor-legénység sem, azért még a kemecsei „albérletben” is favoritként fogadja az egyébként acélosan menetelő Balkányt.

Mindeközben a halásziak dobogós helyük megőrzéséért rándulnak a tuzséri katlanba, ahol joggal bízhatnak betonvédelmükben, no meg támadóik újabb villanásában.

- KT -

Szakvezetői várakozások: 19. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Nagyecsed (6.)–Mándok (4.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ahhoz, hogy ne szakadjunk le az élmezőnytől, hazai pályán kellene domborítanunk, ami nem lesz egyszerű a jó Mándok ellen. De az ilyen feladatok fekszenek nekünk.

Dancs Béla, mándoki edző: – A Nagyecsed hazai pályán a nagyon veszélyes csapatok közé tartozik. Számunkra adott a feladat: a helyzetkihasználást tekintve nagyot kell javulnunk, mert hiába dolgozunk ki ziccereket, ha azokat rendre kihagyjuk, fájó pontokat veszíthetünk a folytatásban is.

Dombrád (16.)–Rakamaz (12.)

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Nagyon ki vagyunk már éhezve a győzelemre, a közvetlen riválisok, így a Rakamaz ellen kötelező a hazai győzelem.

Posta Sándor, rakamazi edző: – Meggyőződésem, hogy lesz esélyünk ezen a meccsen a győzelemre, amit az eddig mutatott tavaszi szereplésünkre alapozok.

Tarpa (8.)–Nyírgyulaj (2.)

Márton István, tarpai edző: – Nem vagyunk jó passzban, elsősorban saját magunkat kell rendbe rakni, főként fejben. Előbb-utóbb ki kell jönni az elvégzett munkának.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Jó csapat otthonában szeretnénk pontot, pontokat szerezni, ami nem ígérkezik egyszerű mutatványnak.

Tiszavasvári (11.)–Fehérgyarmat (9.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Egy választásunk van csupán, menekülés a győzelembe!

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Biztos vagyok abban, hogy egy önbecsülésében megsértett csapathoz látogatunk, vadásznyelven fogalmazva, sebzés után érkezünk és ilyenkor az átlagosnál is körültekintőbben kell eljárnunk, különben rajtunk köszörülik ki a csorbát.

Baktalórántháza (13.)–Austria Juice-Vásárosnamény (5.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Ott folytattuk a bajnokságot, ahol tavaly abbahagytuk, a tavaszi nyitómeccsen sokat tettünk a pontszerzés érdekében, remélem mindez hazai pályán most már eredményes szerepléssel fog párosulni. Bár nem lesz egyszerű a jó játékerőt képviselő Namény ellen.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Véleményem szerint a Baktalórántháza nem ott áll a tabellán, ahol valójában a helye lenne. Már csak azért sem, mert van két elmaradt meccse... Mi viszont szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, szorgosan gyűjtögetni a pontokat.

Tuzsér (10.)–Nagyhalász (3.)

Antal István, tuzséri edző: – Remélem, a helyzetkihasználásunk javulni fog, ebben az esetben méltó ellenfelei lehetünk a nagyszerű halászi csapatnak.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Hasonló szellemben kell játszanunk a hétvégén, mint azt tettük legutóbb és akkor reménykedhetünk a sikerben. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen a helyzetkihasználás fontos tényezö lehet.

Vasárnap

Kótaj (15.)–Mátészalkai MTK (14.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Az elmúlt héten tuzséri kollégám azt nyilatkozta, igyekeznek lemosni a gyalázatot. Ugyanez vonatkozik ránk is.

Marius Botan, mátészalkai edző: – Nagyon fontos lenne számunkra, hogy megszerezzük a három pontot. Mindenesetre a Mándok ellen mutatott játék bizakodásra ad okot.

Sényő-Carnifex (1.)–Balkány (7.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Azt gondolom, egy megerősödött Balkánnyal találkozunk, amely ellen türelmes, jó játékkal akarunk győzni a remélhetőleg az utolsó műfüves mérkőzésünkön.

Mirgai László, balkányi edző: – Tudjuk, hogy nem mi vagyunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei. Sajnos, két játékosunk is megsérült a Bakta elleni meccsen ettől függetlenül megpróbálunk tisztességesen helytállni.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!