Sport

2018.03.26. 17:54

Ez a kategória is szuper izgalmakat ígér

Máriapócs - Ferjáncz András egyedi építésű autóval vág neki a szezonnak.

Máriapócs - Ferjáncz András egyedi építésű autóval vág neki a szezonnak.

Ez már a célegyenes! Vasárnap felbőgnek a motorok, rajtol a ralikrosszozók honi szezonja. Hol máshol, mint a máriapócsi RabócsiRingen. Az Oláh Gumi Fesztivál a profiknál és az amatőröknél is a bajnokság elő fordulóját jelenti, ezen kívül a Közép-európai Zóna Trófea futamát is láthatják majd az érdekelődők.

Kiélezett küzdelem várható

Miként arról a Kelet-Magyarország már beszámolt, a RabócsiRing fejlesztései során megnövekedett az aszfaltozott felület, aminek minden bizonnyal a Super 1600-as gép­osztály tagjai örülnek leginkább. A pilóták közül többen az Európa-bajnokságon is indulnak, így kiélezett futamokra van kilátás. Az előjelek alapján Marton Gergő (Skoda Fabia), a Volland Racing versenyzője és a tavaly októberi futamgyőztes cseh pilóta, Josef Šusta (Skoda Fabia) között igen nagy csata várható.

És akkor még nem beszéltünk Szíjj Zsoltról (Suzuki), ebben a kategóriában rajtol a hazai pályát élvező Móricz József (Skoda Fabia) és a cseh Tomas Krejcík (Skoda Citigo). No, meg Ferjáncz András, aki most mutatja meg vadonatúj Ford Fiestáját.

– Az elmúlt szezon az autó építése miatt csonka volt, ekkor szagoltam bele a ralikrossz­ba, hiszen raliztam – kezdte lapunk érdeklődésére az örökös bajnok, legendás raliversenyző Ferjáncz Attila fia. – Az két verseny, amelyen elindultam, jól sikerült. Vezettem futamot, második helyen végeztem, úgyhogy elég biztatóak voltak az eredmények.

Technikai gondok nélkül

– Elkészült az új autó, egy egyedi tervezésű Ford Fiesta, ezzel vágok neki a teljes magyar bajnokságnak, ezen kívül egy-két zónán és Európa-bajnoki futamokon is szeretném megmérettetni magam – folytatta a remek versenyző.

– Kicsit keménynek tűnik, de most állnak úgy a csillagok, hogy megpróbálhatjuk. Mindenféle elvárás nélkül és a húsvéti, máriapócsi nyitány után már Eb-futam jön Barcelonában.

– Szeretnénk felmérni, hogy hol állok, állunk a többiekhez képest, és annak tükrében próbálok majd fejlődni. Az Európa-bajnokságon nagyon erős a mezőny, világbajnoki indulókkal fogunk versenyezi.

– Nagyon szeretném, ha technikai problémák nélkül telne a szezon. Új autóról van szó és csak a verseny hetében tesztelhetek, mivel egyedi építésű, bármi előjöhet. Nem titkolom, hogy itthon akár a bajnokságot is szeretném megnyerni és ez a gondolat akár még racionális is lehet – fűzte még hozzá Ferjáncz András.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!