Sport

2018.03.20. 14:42

Jótékonysági K1-gála zárja a küzdősportágak szombatját

Nyíregyháza - Birkózás, karate, kick-box, ökölvívás? - ki is lehet próbálni a Continental Arénában.

Nyíregyháza - Birkózás, karate, kick-box, ökölvívás? - ki is lehet próbálni a Continental Arénában.

Küzdősport. Kettő az egyben. Ez pont ilyen volt. Kedden délelőtt két szombati sorteseményről adtak tájékoztatását a Ring Body Figft Club nyíregyházi edzőtermében. Érthetően, hiszen mindkettőnek a Continental Aréna lesz a helyszíne, és mindkettő a küzdősportágakról szól.

- Szeretnénk eloszlatni azt a tévhitet, hogy a küzdősportágak túlságosan veszélyesek lennének, ezért a gyerekek számár egy küzdősport választót rendezünk - kezdte a tájékoztatást Szabó László, a Ring Body Fight Cub tulajdonosa. - Husz-huszonkét klub tizenöt küzdősportágat mutat majd be délután egytől ötig. Az érdeklődők színes palettáról választhatják majd ki a számukra legérdekesebbet és ezt ki is próbálhatják, hiszen lesznek edzésbemutatók is.

Szabó László rátért az est programra is, amely a Nemzetek Viadala elnevezésű K1 Gálát jelenti. Ez már belépőjegyes, ám a bevételt nemes célra használják fel a szervezők, hiszen a pénzt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány kapja meg.

- Köszönet jár a szervezőknek azért, hogy ránk gondoltak e nemes felajánlással. Kissé furának tűnhet, hogy egy egy küzdősport gálán történik, ám ez is bizonyosság az egészség és a sport párhuzamára. Régi hagyományunk, hogy az ilyen adományokból nem csak a nyíregyházi kórház részesül. A mostani felajánlást ápolási, és vizsgálati ellátásra fogjuk felhasználni és még egyszer köszönet a szervezőknek-tudtuk meg Dr. Francz Mónikától, a kuratórium elnökétől.

A gála szakmai részéről Gönczi János adott tájékoztatást. A kick-box hazai ikonját aligha kell bemutatni a küzdősportágak iránt érdeklődőknek, hiszen világbajnoki, kontinensbajnoki címek birtokosa amatőrként és profiként egyaránt.

- Négy nemzet, szlovák, román ukrán és magyar versenyzői lépnek majd ringbe szombaton este . Tíz K1-es meccset rendezünk, a találkozók között bemutatók színesítik majd a programot. A nyíregyházi színeket ketten fogják képviselni. Alexa Dávid a 67, míg Kalapos Dávid a 75 kg-ban.

Gönczi János azt már szomorúan tette hozzá, hogy fia Gönczi Alex egy sajnálatos sérülés miatt nem tud indulni a gálán, amilyenhez hasonló egyébként már régen volt Nyíregyházán.

Szabó Lászlótól még azt is megtudtuk, hogy a délutáni programban egészségügyi állapotfelmérésre is lesz lehetőség, a legtöbb tanulót mozgósító iskola a Tiszántúli takarékszövetkezet jóvoltából ötvenezer forintot nyer, illetve a gála jegyei sportáruházakban kedvezményekre jogosíthat. ML

A küzdősport választó

Ökölvívás, birkózás, kick-box, jiu-jitsu, wing tsun, kungfu, krav maga, karate, thai boksz, muay thai, cselgáncs, capuera, sistema, escrima, kempó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!