Sport

2018.03.22. 10:46

Kárai három vasat tart a tűzben

Máriapócs - Az orosházi ralikrosszozó az ob mellett Eb-futamokon és a vébén is indul az idén.

Máriapócs - Az orosházi ralikrosszozó az ob mellett Eb-futamokon és a vébén is indul az idén.

A ralikrossz kedvelőinek szinte evidens, hogy ha húsvét, akkor RabócsiRing. Hosszú évek óta hagyomány, hogy a locsolkodós ünnepen ralikrossz versenyt rendeznek a máriapócsi pályán. Így lesz a jövő vasárnap, majd húsvét hétfőjén. Újfent Máriapócson rajtol az országos bajnokság és az országos amatőr sorozat, valamint a Közép-európai Zóna Trófea idei szezonja. A nevezések alapján több mint száz pilóta várható az Oláh Gumi Fesztiválon.

Az új pályaszakasszal a korábbinál nagyobb tempóval száguldozhatnak majd a pilóták, elsősorban a király kategóriát jelentő Supercars résztvevői. Itt lesz az egyik legnagyobb, sajnos, negatív durranás, hiszen a bajnok Kiss Pál Tamás szögre akasztotta a sisakját. A hírek szerint a szezonban azért lesz Kiss a nagyok között, hiszen a korábban bajnoki címet szerzett, majd a ralira váltó és arra koncentráló Kiss László a testvére szuperautójával be fog kapcsolódni a ralikrosszozók vetélkedésébe is. Hasonlót ígért Szabó Krisztián, aki az idén a világbajnoki sorozaton szeretne villantani. A szurkolók aligha bánnák, ha mindkettőjüket mihamarabb látnák a RabócsiRingen. Az viszont biztos, hogy Kárai Tamás gőzerővel készül a bajnoki rajtra. Az új Audit már az előző szezon végén láthattuk, azon finomítgatnak, állítgatnak.

Már nagyon várja a rajtot

– Folyamatosan próbáljuk az autót, most is éppen tesztelünk, hiszen igyekszünk a legjobb beállításokat eltalálni – válaszolta érdeklődésünkre szerda délután az orosházi Kárai Tamás. – Már nagyon várom a bajnoki rajtot, de gondolom, ezzel nem csak én vagyok így. A szakágnak veszteség az, hogy Kiss Pál Tomi nem indul. Én eddig is csak magammal foglalkoztam, de a kihívásokat mindig kedveltem. Nem jó, hogy nem indul, egy riválissal kevesebb, de vannak mások, akik szintén szeretnének ­nyerni.

Kárai kemény év elé néz, hiszen nem két, hanem három vasat is tart a tűzben. Tervei szerint egy-két világbajnoki futamon is rajthoz szeretne állni, illetve minden Európa-bajnoki versenyen, illetve az országos bajnokságon.

– A vébén szeretném jól érezni magam, az Európa-bajnokságon pedig dobogóra állni. Ami az országos bajnokságot illeti, szeretném megnyerni – summázta a célkitűzéseket Kárai Tamás.

Van bőven rivális

Ami a Supercars további indulóit illet, arról már beszámoltunk, hogy Kárai régi Audijával Mózer Attila fog indulni. Utóbbi Skodájába Vass Zoltán ül. A sokszoros osztrák bajnok, Alois Höller hosszú évek után egy újra váltotta le régi Focusát. Az örökös magyar bajnok Kotán Péter (Ford Escort) sem hiányozhat majd a mezőnyből. Harsányi Zoltán Mitsubishi Lancer EVO X versenyautója csalódást okozott tavaly, a hírek szerint idén ez változni fog

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!