Sport

2018.03.22. 11:06

Kék Cápák - Megtartani a ponterősséget!

Nyíregyháza - A hátralévő négy meccsét, így a pénteki, Vásárhely elleni hazait is megnyerné a Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Nyíregyháza - A hátralévő négy meccsét, így a pénteki, Vásárhely elleni hazait is megnyerné a Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Négy forduló van hátra a férfi NB I B csoport alapszakaszából. A negyedik helyen álló Nyíregyháza Blue Sharks háromszor is hazai pályán játszik, elsőként pénteken 16 órától, a Continental Arénában a Vásárhelyi KS ellen.

A 14 csapatos mezőny 12. helyezettje ellen elvileg kötelező a győzelem, Hódmezővásárhelyen is sikerült nyerni november végén 96–83-ra. A hátralévő ellenfelek között van a két legfőbb riválissá előlépett Tehetséges Fiatalok és a Vasas Akadémia – előbbivel idegenben a harmadik hely lesz a tét, és alakulhat úgy, hogy a másik fővárosi csapat ellen, az utolsó körben a negyedik helyért szállhatnak harcba a Kék Cápák. Ebben a helyzetben mi a cél: a harmadik hely megszerzése vagy a negyedik megóvása?

– Mindenképpen a harmadik hely megszerzéséről szól, és bízom benne, hogy sikeresek is leszünk – felelte Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Ehhez az kell, hogy az alapszakasz minden hátralévő mérkőzését megnyerjük. Nemcsak a két közvetlen rivális, hanem a Vásárhely ellenit is. A helyezések alapján csak látszólag tűnik könnyűnek a pénteki mérkőzésünk, hiszen ellenfelünk palánk alatti légióst is bevet, a szakmai stáb is bővült, úgyhogy látszik, ők is próbálnak erősíteni, hiszen számukra a kiesés elleni harcban van szükség a győzelemre.

Az elmúlt két meccsen két-két játékos járt az élen a pontszerzésben, a PVSK ellen (95–82) az egyaránt 25 pontig jutott Bus Iván és Nagy Krisztián, Nagykőrösön (92–98) a 32 egységgel zárt Bus Iván és Srdjan Sztojanovics. Az nem lenne baj, ha nevezettek péntekre is megtartanák ponterejüket.

– Sőt, az lenne az igazi, ha mások is felzárkóznának melléjük, mert láthatjuk, az nem mindig elég a győzelemhez, ha csak két ember jár abban az élen. Az lenne az igazi, ha többen is tíz pont körül termelnének, és emellett ugyanígy meglennének a kiugró egyéni teljesítmények is – adta ki a győzelem egyik receptjét Sitku Ernő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!