Sport

2018.03.21. 20:20

Nem Marci játszhat Dimitrovval

Miami - Fucsovics két 6:4-es játszmában veszített a miami mesterverseny első fordulójában.

Miami - Fucsovics két 6:4-es játszmában veszített a miami mesterverseny első fordulójában.

Két 6:4-es szettben kapott ki Fucsovics Márton (60. a világranglistán) Miamiban, az ATP-1000-es mesterverseny (7 972 535 dollár, kemény pálya) szerdai első fordulójában, ám a német Maximilian Marterer (73.) elleni mérkőzésen a két játszma forgatókönyve cseppet sem volt egyforma.

Az elsőben gyors brékváltás alakult ki 1:1-nél, előbb Marterer vitte el Marci szerváját, majd a nyíregyházi teniszező a németét. Aztán 3:3 után megint az ellenfél került lépéselőnybe, amit megtartott a játszma végéig.

A másodikban rögtön brékhátrányba került Marci, sőt 2:4-nél megint elbukta a szerváját, így Marteter a meccsért adogatott. Ekkor Fucsovics visszahozta az esélyt, majd a maga szervajátékát is hozta, így 4:5-nél felcsillant a remény. A 21 éves német játékos keze azonban másodjára már nem remegett meg, 30-ra hozta a következő gémet, a 75 percen át tartó mérkőzést pedig 6:4, 6:4-re. Mindez azt jelenti, hogy a második fordulóban nem Marci játszhat a világbajnoki címet védő Grigor Dimitrovval (4.), hanem a német versenyző teheti próbára a mesterverseny harmadik kiemeltjét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!