Sport

2018.03.26. 12:31

Nemes ügyért léptek ringbe a harcosok

Nyíregyháza - Remek ötlet volt a küzdősportág-választó, a K-1-es gála bevételét felajánlották a szervezők.

Nyíregyháza - Remek ötlet volt a küzdősportág-választó, a K-1-es gála bevételét felajánlották a szervezők.

Sport. Szombaton este a Continetal Aréna adott otthont a Nemzetek Viadala elnevezéssel bíró K-1-es gálának. A kezdés kicsit megcsúszott, mert este hét előtt nem sokkal még hosszú sor állt a pénztár előtt. Aztán beindult a show, amelynek a körítése igazán nívós volt. A szorító körül megterített vip-asztalok, ringvilágítás, a szorító fölött hatalmas kivetítők, bevonuló dobogó fokozták a hangulatot. Perlinger Tamás trombitakíséretével énekelhettük el a Himnuszt, majd jöttek a meccsek. Egy gyerekbemutató után már a harcosoké volt a terep. A mérkőzések között pólódobálás színesítette a programot, és sokan nyerhettek ajándékot a székek alatt lapuló korongokkal. A versenyzők között voltak Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából érkezettek, többen Debrecenből jöttek át megmérettetni magukat.

Huszáros hajrák is döntöttek

A megyénkbeliek közül Hanász Róbert vereséget szenvedett, a Gönczi Team-et képviselő Kalapos Dávid ellen Horváth Sorin mestere bedobta a törülközőt, a szünet után viszont az aradi Horváth Sorin tornádóként csapott le a mátészalkai Alexa Dávidra, itt is repülni kellett a feladást jelző szövetnek. Aztán két amazon lépett a szorítóba, 3x2 perces küzdelmüket a debreceni Furó Virág nyerte. Az utolsó előtti mérkőzésen, a száz kilón túliak közül a nyíregyházi Ruzsinszki István győzött a szlovákiai Peter Balas ellen.

Ezt követően a szervezők, Gönczi János és Szabó László egy piros pénzes kazettát nyújtottak át dr. Francz Mónikának, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórháza­kért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma elnökének. Jelképesen ezzel adták át a támogatást, hiszen a belépőjegyek bevételét az alapítvány kapja.

A slusszpoént az utolsó meccsen, este tizenegy előtt néhány perccel kapta a lelkes publikum, hiszen úgy nézett ki, hogy az ukrán Botislav Melnychuké lesz a küzdelem, ám a miskolci Fábián Kristóf a zárómenet végén letaglózta ellenfelét. Neki ezért jár dicséret, ám ettől sokkal nagyobb a szervezőknek, résztvevőknek és a közönségnek, hiszen több mint másfél ezren voltak részesei egy nemes ügynek.

ML

K-1: Nemzetek Viadala

A mérkőzések, elöl a győztesek

Kulcsár Dániel–Hanász Róbert 3–0

Taskó Rodrigó–Búzás Levente 3–0

Kálócz Martin–Vinis Ferenc 3–0

Marius Montineu–Mihaelov Dávid 3–0 Kalapos Dávid–Sorin Horváth ko

Jóni Máté–Alexa Dávid ko

Furó Virág–Bordás Mariann 2–1

Ruzsinszki István–Peter Balas 3–0

Spéth Norbert–Bogdan Bazyuk 3–0

Fábián Kristóf–Botislav Melnychuk ko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!