Sport

2018.03.21. 19:18

Rutinos amerikai edző a Tigers élén

Nyíregyháza - Komoly tervekkel, erősítésekkel vág neki a hazai élvonalnak a nyíregyházi együttes.

Nyíregyháza - Komoly tervekkel, erősítésekkel vág neki a hazai élvonalnak a nyíregyházi együttes.

Ez bizony nem kispálya! Az elmúlt évi, második ligában edződés, érlelődés után komoly tervekkel vág neki az idei szezonnak a Nyíregyházi Tigers. Amerikai focistáink ismét a honi elitben, a HFL-ben indulnak. Nagy tervekkel, amihez komoly erősítések adják a garanciát.

Minderről szerdán délután a John Bull Étterem különtermében kaptunk tájékoztatást. Elsőként dr. Szépe József, a klub sportigazgatója közölte a jó híreket. A csapat idén csak az első hazai meccsét játssza majd a megszokott Tiszavasvári úti pályán. Azt követően megadva módját, a Városi Stadion centerpályáján fognak bajnokizni.

Itt remek feltételek vannak a tévéközvetítésekre, mert ez is benne van a pakliban.

Nem kell belépőjegy

- Szeretnénk, ha minél többen látogatnának ki a mérkőzéseinkre, látnák a sportág és a Tigers fejlődését, ezért nem kell majd belépőjegyet váltani, valamennyi hazai találkozón ingyenes lesz - így Szépe József.

Új csapat, új célok, új vezetőedző. Nem is akárki, hiszen Thomas Smythe negyven szezont húzott le az amerikai bajnokságokban és tizennyolcadik esztendeje edzősködik Európában. Nem is akármilyen csapatoknál, hiszen a kontinens elitjébe tartozó Vienna Vikingset hat osztrák bajnoki címhez vezette.

- Engem könnyű megtalálni ha a fociról van szó és nehezen mondok nemet - kezdte a mester a bemutatkozását. - Amikor megkerestek a nyíregyháziak nem sokat teketóriáztam. Aztán amikor megláttam a lelkes magyar fiatalokat, megismertem az erősítést jelentő honfitársaim, tudtam, hogy jól döntöttem.

Ezt követően Makranczi László, a klub sajtófőnöke tolmácsolta az új játékosok bemutatkozását. Troy Rice nem volt ismeretlen, hiszen már játszott Nyíregyházán. Tervei szerint ez lesz az utolsó európai szezonja, amit természetesen szeretne emlékezetessé tenni.

Az iránytó Brian Gesselnek ez lesz a nyolcadik szezonja az öreg kontinensen és a második hazánkban, mert már játszott itt a Győr Sharks színeiben.

Clifford Stikes Junior aréna-specialista, de a nagypályán is bizonyára nagy erősítést jelent majd a nyíregyháziaknak.

Greg Wiliams Junior szerda reggel érkezett Nyíregyházára, számára sem ismeretlen az európai amerikai foci .

Valamennyi játékos elmondta, hogy remek körülmények fogadták, az edző személyes húzóerő volt, miként a fiatalok lelkesedése. Bízunk benne, hogy sokat tanulhatnak majd tőlük.

Magyar válogatottak

Új igazolás még a válogatott Menczel Dávid, aki külhoni csapatokban is vértezte tusását. Szintén magyar válogatott Max Nedzelsky, aki Ungváron született, de már Nyíregyházán él, régóta a Tigers családjának a tagja. .

Zárásként Szépe József közölte a rossz hírt, miszerint a pálya állapota miatt elmarad a hétvégi, szomszédvári rangadó elmarad, így nem idegenben, a Miskolc Steelers ellen kezdi a sorozatot a Tigers, hanem április hetedikén itthon, még a Tiszavasvári úton a székesfehérváriak ellen.

Ezt követően a hazai meccseknek már a stadion centerpályája ad majd otthont.

- ML -


Az alapszakasz mérkőzései

Április 7: Nyíregyháza Tigers-Fehérvár Enthroners

Miskolc Steelers-Nyíregyháza Tigers

Április 28: Nyíregyháza Tigers-Budapest Eagles

Május 6: Győr Sharkas-Nyíregyháza Tigers

Május 20: Nyíregyháza Tigers:Budapest Wolves

Június 3: Nyíregyháza Tigers-Dunaújváro Gorillaz

Június 17: Budapets Cowbells-Nyíregyháza Tigers

Június 30, július 1: elődöntők

Július 14: döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!