Sport

2018.04.20. 10:56

Fokozódó veszély, indul a mentőakció

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az élcsoportban „beállt” a tabella, bezzeg az alsóházban nagy a nyugtalanság.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az élcsoportban „beállt” a tabella, bezzeg az alsóházban nagy a nyugtalanság.

Keleten a helyzet változatlan. A megyei első osztály közvetlen élcsoportjában „beállt” a tabella: hetek óta nem moccan semmi és senki. A Sényő-Carnifex továbbra is veretlenül trónol a táblázat tetején, a csapat háza táján már a centit vágják, amikor végképp betonba öntik a bajnoki címet. A Sándor-legénységnek szombaton Mátészalkán lesz jelenése, ott, ahol két győzelem után újra kék az ég – újfent reális sansz mutatkozik a megkapaszkodásra. A második pozícióhoz szigorúan ragaszkodó Nyírgyulaj azzal a Nagyhalásszal tusakodik, amelyet ugyancsak hetek óta harmadik a táblázaton. Sőt, bárhogy is alakuljon a rangadó, a tekintélyes pontkülönbség miatt a sorrend ezúttal sem fog változni.

Annál nagyobb a mocorgás, hovatovább a nyugtalanság „odalent”. A legnagyobb pácban lévő Kótajt már csak egy frenetikus hosszú hajrá mentheti meg a süllyesztőtől, és Tiszavasváriban nehéz lesz megindítani a mentőakciót. A Rakamaz–Tuzsér parti eredménye viszont alapjaiban bolygathatja meg az alsóházat. Különösen hazai siker esetén, ami felettébb összerázhatja a mezőnyt a kiesőzónában. Ahonnan a Dombrád is próbál kitörni, erre a otthon, a Tarpa elleni összecsapáson tehet kísérletet. Alig két hete még olybá festett, a Baktalórántháza elhúzza a csíkot a veszélyövezetből, de zsinórban két mérkőzést elbukott, így a fokozó veszély miatt ismét jelentős domborításra kényszerül – Mándokon. Na, ez sem piskóta feladat.

Vérbeli helyosztó találkozó az ötödik Nagyecsed és a hatodik Vásárosnamény csatája, főként, hogy a felek még feljebb is kapaszkodhatnak. A középmezőnybe immár stabilan beágyazódott Balkány fehérgyarmati bevetésen prolongálhatja jó formáját, bár a házigazda szatmári egylet még nem nincs teljes biztonságban, vagyis alighanem felszántja a pályát annak érdekében, hogy elkerülje a további, feleslegesnek ítélt izgalmakat.

KT

Szakvezetői várakozások: 24. forduló (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Mátászalkai MTK (12.)–Sényő-Carnifex (1.)

Marius Botan, a mátészalkai edző: – Egyértelmű, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, amelyen számunka már a pontszerzés is bravúr lenne. Tisztában, vagyunk az erőviszonyokkal, ugyanakkor ezen a mérkőzésen nincs vesztenivalónk.

Sándor Tamás, sényői edző: – A kupadöntő előtt nem akarunk spórolni, minél hamarabb szeretnénk megnyerni a bajnokságot. A nagyon jó formába lendült, ráadásul a bennmaradásért harcoló Szalka ellen a legjobb teljesítményre lesz szükség.

Mándok (4.)–Baktalórántháza (13.)

Dancs Béla, mándoki edző: – A Bakta nincs a legjobb helyzetben, de számunkra legalább olyan fontos a három pont megszerzése, mint az ellenfélnek.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Bízom benne, hogy ami a tavaszi szezon elején jellemezte a csapatot, és az elmúlt meccsen hiányzott, az újra „előjön”, egyben mindenki átérzi végre a tét súlyát. Mindent megteszünk a siker érdekében, ami nem lesz egyszerű egy jó csapat otthonában.

Dombrád (14.)–Tarpa (9.)

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Nem ragozom, hazai pályán nem fogadható el más eredmény, mint a győzelem!

Rozman Sándor, tarpai edző: – Alig várom a szombati mérkőzést. A Dombrádban nagyon jó barátaim játszanak, akik nagyon jó futballisták. Ezért is csalóka ellenfelünk jelenlegi helyezése a tabellán, sokkal jobb csapat annál, ahol tart. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a hazaiak mindent meg fognak tenni a győzelemért. Mi viszont ennek ellenére nyerni megyünk.

Nyírgyulaj (2.)–Nagyhalász (3.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az elmúlt négy mérkőzésen annyi pontot elszórtunk, mintha nekünk sem lenen már szükségünk rá... Igazi „hatpontos” mérkőzés előtt állunk, amelyen csak a győzelem elfogadható.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Győzelem esetén akár a második helyet is megpályázhatjuk, de ehhez megfelelő hozzáállásra lesz szükség és nem utolsó sorban jó helyzetkihasználásra. Ellenfelünk remek játékerőt képvisel, így jó mérkőzésre számítok.

Austria Juice (6.)-Vásárosnamény–Nagyecsed (5.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – A Balkány elleni meccsen nem tudtam a csapatot elmarasztalni, mert mindent megtett a győzelem érdekében, sajnos, nem volt szerencsénk. Helyzetünk a múlt héthez képest nemhogy javult volna, még rosszabb lett, ettől függetlenül az Ecseddel szemben, amellyel fej-fej mellett haladunk a tabellán, javítani szeretnénk.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A jó játékerőt képviselő Naményhoz látogatunk, de ha a legutóbb mutatott teljesítményt meg tudjuk ismételni, akkor pontot, pontokat szerezhetünk.

Vasárnap

Kótaj (16.)–Tiszavasvári (8.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Azt gondolom, a hétközi vereség ellenére a mutatott játék bizakodással tölt el, erre alapozhatunk. Igyekszünk mindent megtenni, hogy közönségünknek örömet szerezzünk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A sereghajtóval játszani mindig kétélű dolog. Az elvárt eredmény csakis a győzelem lehet, azonban nagy balgaság lenne előre elkönyvelni a három pontot. A heti felkészülésünk egyik fontos pontja az volt, hogy tudatosítsuk magunkban, megfelelő alázattal és szerénységgel kell pályára lépnünk, még véletlenül sem lebecsülni a Kótajt.

Fehérgyarmat (10.)–Balkány (7.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Van törleszteni valónk a Balkánnyal szemben, meg amúgy is...

Mirgai László, balkányi edző: – A Namény elleni győzelemért nagy árat fizettünk, hiszen a két belső kiválása mellett Gelsi Lászlót kiállították. Magam is kíváncsian várom, a felforgatott összeállításban mire leszünk képesek.

Rakamaz (15.)–Tuzsér (11.)

Posta Sándor, rakamazi edző: – A kitűzött célunk a bennmaradás kiharcolása, ennek érdekében hazai pályán nem hibázhatunk.

Antal István, tuzséri edző: – Borzasztóan nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyen előtte átrobogott az úthenger. Ennek vannak előnyei és hátrányai, ezeket most nem ecsetelném, megpróbáljuk mindennek az előnyeit kihasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!