Sport

2018.04.12. 10:49

Győzelem az érzelmek viharában

Dombrád - Seregi Mihály ősszel a dombrádi vereség után távozott Kótajból, ahol most ellenfélként nyert.

Dombrád - Seregi Mihály ősszel a dombrádi vereség után távozott Kótajból, ahol most ellenfélként nyert.

Az élet nagy rendező – hogy előrukkoljunk ilyen okossággal. Ugyanakkor tény és való, szeptember 23-án Seregi Mihály a kótaji kispadon ülve (őt ismerve, inkább előtte állva...) volt részese annak, hogy a megyei első osztályú futballcsapat 3–0-ra elbukta a dombrádi fellépést.

Több is veszett a Tisza-parti túrán, mint egy szimpla meccs, olyannyira, hogy a tréner két nappal később elköszönt az anno és jelenleg is sereghajtó együttestől.

Mivel a dombrádiak sem állak éppen „babán”, miközben ősszel például két edzőt is „elfogyasztottak”, a télen Seregi Mihályra ruházták a nemes feladatot – a kiesés megúszásért vívott küzdelem levezénylését. Úgy fest, nem választottak rosszul, a tizenharmadik helyen állomásozó együttes hat tavaszi fellépésén nyolc pontot gereblyézett össze: a két vereség a vállalható kategóriát képezi, előbb Vásárosnaményban, majd Nyírgyulajban, tehát két élcsapat otthonában egyaránt egy-egy „fával” kapott ki. Ehhez csak annyit, a szezon első felében összesen kilenc egységet szerzett a Dombrád. Ama legénység, amely legutóbb nyerni tudott (0–2) Kótajban, immár négy mérkőzésre nyújtva veretlenségi sorozatát.

– Teljesen korrekt volt fogadtatás Kótajban, semmilyen ellenszenvet nem éreztem, mindenki kezet fogott, sőt, Orosz Mihály polgármester úr a lefújás után gratulált – merült a vasárnapi meccs részleteibe Seregi Mihály. – Ugyebár olyan a játékosok ellen léptünk pályára, akiket korábban én edzettem, kár lenne tagadni, ez nem olyan meccs volt, mint a többi. A kótaji környezethez kellemes emlékek fűznek, annál is inkább, mivel a feljutást is sikerült kivívni, de ilyen a futball, most már riválisok vagyunk.

Annyi bizonyos, a Dombrád aktuális sikerével közelebb férkőzött a középmezőny alját súroló vetélytársakhoz, mindazonáltal van miért kapaszkodnia.

– Nagyon fontos győzelem volt, kicsit fellélegezhetünk, de persze, nem nyugodhatunk meg – nyomatékosította Seregi Mihály. – Továbbra is keményen kell dolgozni a cél elérése érdekében, azért, hogy ez a csapat a következő szezonban is megyei első osztályban futballozzon. Minden támogatást, segítséget megkapunk a vezetőségtől, ezért nekünk cserébe úgy illik szerepelni, hogy a bajnokságot méltó módon, emelt fővel fejezzük be, a bennmaradás kiharcolásával.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!