Sport

2018.04.24. 10:21

NYSC - Címvédőként, nem esélytelenül

Nyíregyháza - Csütörtöktől vasárnapig két nyíregyházi csarnok ad otthont a fiú kosárlabda juniorbajnokságnak.

Nyíregyháza - Csütörtöktől vasárnapig két nyíregyházi csarnok ad otthont a fiú kosárlabda juniorbajnokságnak.

2007, 2011 és 2013 után újra hazai környezetben vívhatja meg az országos juniorbajnokság (U18) nyolcas döntőjét a nyíregyházi fiúcsapat, amely aktuálisan a Nyíregyházi Sportcentrum nevet viseli. Címvédőként, hiszen tavaly Debrecenben megszerezte korosztálya elsőségét az NYSC – igaz, most nem ugyanazzal a kerettel vágott neki a küzdelemsorozatnak, hiszen tavalyról az 1999-es születésűek „kiöregedtek”. Viszont nem esélytelenként, hiszen az előcsatározások során hazai pályán veretlen maradt a nyíregyházi csapat.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy meg tudjuk rendezni az országos döntőt, igyekszünk a lehető legjobb körülményeket teremteni a résztvevőknek, és persze a mieinknek is – mondta Sitku Ernő, a felnőtt kosárlabda-csapat szakmai igazgatója. – A csütörtöki és a pénteki csoportmeccseket a Tiszavasvári úti csarnokban rendezzük, a szombati keresztjátékokra és a vasárnapi helyosztókra a Continental Arénában kerül sor, ami még méltóbb helyszíne lesz a viadalnak.

– Igazán nem akarunk terhet rakni a srácokra azzal, hogy kötelezővé tesszük számukra a címvédést, de szeretnénk, ha a hazai pálya előnyt jelentene a számukra – mondta Siska János, mint a csapat több tagjának edzője a Blue Sharks NB i B csoportos legénységében, illetve mint az NYSC kosárlabda-szakágának vezetője. – A felsőházi rájátszásban az első hat helyezett közötti rangsorban nüanszok döntöttek, közülük bárki megnyerheti a bajnoki címet.

Köztük van a házigazda NYSC is – tudja ezt jól a csapat kapitánya is.

– Olvasom a műsorfüzetben, hogy a Vasasnál például minket tartanak fő esélyesnek, de nem ülünk fel ennek, igyekszünk lépésről lépésre haladni – így Vaskó György, aki éppen a keddi sajtótájékoztató napján ünnepelte a névnapját. – Beszéltünk a srácokkal arról, hogy mit szeretnénk elérni, nyilván a lehető legjobbat, így akár a bajnoki címet is, de a döntővel, ha eljutunk odáig, ráérünk majd vasárnap foglalkozni. Tavaly a szülők, a hozzátartozók, a barátok és a szurkolók szinte hazai pályát teremtettek nekünk Debrecenben, most is várjuk a buzdítást.

A négynapos rendezvényre – mindkét helyszínen – ingyenes a belépés. Boczkó Ádám edző csapata csütörtökön egy, pénteken két csoportmérkőzést játszik, a hétvégi folytatás az azon a meccseken elért eredmények függvénye.

Országos juniorbajnokság

Fiú nyolcas döntő, Nyíregyháza

Csoportbeosztás. A csoport: Debreceni KA, Szedeák, Vasas Akadémia, Nyíregyházi Sportcentrum. B csoport: Alba Fehérvár, Bp. Honvéd, Falco KC-Szombathely, KA Pécs.

A Nyíregyházi Sportcentrum csoportmérkőzései (Tiszavasvári úti csarnok). Csütörtök, 15: Vasas. Péntek, 9: Debrecen. 17: Szedeák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!