Sport

2018.04.12. 14:41

Parádés produkciók párosban

Nyírbátor, Nyíregyháza - A nyírbátori Molnár Dávid két bronz-, a nyíregyházi Laskai Írisz ezüstérmet szerzett az ifjúsági asztaliteniszezők országos bajnokságán.

Nyírbátor, Nyíregyháza - A nyírbátori Molnár Dávid két bronz-, a nyíregyházi Laskai Írisz ezüstérmet szerzett az ifjúsági asztaliteniszezők országos bajnokságán.

Egyre nagyobb esély van rá, hogy három megyebeli asztaliteniszező lesz ott a nyári kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon. A serdülőknél Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) és Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE) részvétele már-már készpénznek vehető, az ifi ranglista negyedikje, Molnár Dávid (Nyírbátori ASE) pedig a korosztályos országos bajnokságon lépett újabbat a csapattagság felé.

Dávid ugyanis remek versenyzéssel bejutott a legjobb négy közé, és ott jól játszott a későbbi győztes András Csaba ellen, aki nemzetközileg jegyzett eredményekre is képes. A nyírbátori pingpongos ráadásul duplázott, hiszen párosban is bronzérmes lett a félig-meddig klubtársa Terék Norbert partnereként. A BVSC-s versenyzője ugyanis a csapatbajnokságban az NB I-es Nyírbátorban szerepel kölcsönjátékosként, s ott ugyancsak együtt játssza a párost Molnár Dáviddal.

A lányok mezőnyében ott volt a két serdülőkorú szabolcsi reménység, és Laskai Írisz érmet is szerzett. A balkezes, ennélfogva párospartnerként igencsak keresett, ráadásul azt a versenyszámot különösen érző Írisz vegyes párosban jutott el a döntőig, a hozzá hasonlóan még serdülőkorú Ócsai Máté oldalán. Különösen nagy bravúr volt a ceglédi, nyíregyházi kooperáció részéről, hogy a negyeddöntőben 3:0-ra legyőzte a Both Olivér, Dari Helga (BVSC-Zugló, Statisztika PSC) duót, akiktől pedig a csoportban ugyanilyen arányban szenvedtek vereséget. Nagy skalpnak számított az elődöntőben a Huzsvár Erik, Drabant Anita (KSI, Univer Kecskemét) tandem legyőzése (3:2), a fináléban pedig a mezőnyből kiemelkedő András Csaba, Harasztovich Fanni duó ellen nem vol különösebb esély (0:3).

András Csaba ezzel igazi mumusa volt a mieinknek, hiszen Molnár Dávidot két versenyszámban is ő állította meg. Tölgyes Dorottya pedig a statisztikás Phan Violával nem boldogult, mert azok után, hogy a selejtezőből két 3:0-s győzelemmel a főtáblára jutott, és ott két újabb meccset is megnyert (az orosházi Balogh Ágnest 3:0-ra, a szekszárdi Füle Katát 3:2-re győzte le), a negyeddöntőben a kínai származású játékostól kapott ki 4:0-ra. Csakúgy, mint a páros nyolcaddöntőjében 3:1-re, amikor is Tolgyes Dorottya szokás szerint a tatai Adamik Csenge, Phan Viola pedig klubtársa, Menkő Veronika oldalán játszott.

Egyesben Laskai Írisz is továbbjutott a csoportjából, majd a főtáblán kikapott (0:3) korábbi klubtársától, a már szekszárdi színekben játszó Keresztesi Kittytől, párosban pedig az ajkai Pad Franciskával egy győztes meccs után a negyeddöntőben a Nagypál Mária, Göndör Fanni duó jelentette a végállomást (0:3).

Az így megszerzett három érem is bőven a vártnál jobb szereplést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!