Sport

2018.05.09. 09:37

Ki lesz a legény (vagy a leány) a Tour de Gáton?

Mátészalka - Hívunk, várunk, gyere hát, vár téged a Tour de Gát! – invitálnak kerékpártúrájukra a szervezők.

Mátészalka - Hívunk, várunk, gyere hát, vár téged a Tour de Gát! – invitálnak kerékpártúrájukra a szervezők.

Harmadszor rendezi meg a Tour de Gát kerékpártúrát május 12-én, szombaton a mátészalkai Rotary Club, együttműködve az Inner Wheel Clubbal, valamint a mátészalkai, ópályi, nagydobosi, szamosszegi, szamoskéri, tunyogmatolcsi, györteleki és kocsordi önkormányzattal.

– A kerékpártúra helyszíne a Szamos-Krasznaközi Árvízszintcsökkentő tározó gátja, a hossza pedig 30 kilométer. A töltésen az önkormányzatok 4 kilométerenként ellenőrző, frissítő állomásokat helyeznek el, ahol regisztrálni kell, ivóvízhez, harapnivalóhoz lehet jutni. Bármelyik állomásról bármelyik irányba el lehet indulni 9 és 16 óra között, csak vissza kell érni a kiinduló pontra. A résztvevők ötszáz forintos támogatói jegy ellenében útlevelet válthatnak, amit az ellenőrző pontokon pecséttel kell érvényesíteni – avat be fontos részletekbe a rotarys főszervező, Erdélyi Ferenc.

A távot teljesítő, „nyolc pecsétes” túrázók sorsoláson vesznek részt, nyolc szerencsés pedig új biciklivel gazdagodik. A sorsolást a mátészalkai strandfürdő területén tartják, ahová a túrát teljesítők ingyen mehetnek be. A szervezők várnak minden természetet, mozgást kedvelő sportbarátot, de hangsúlyozzák: a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, 14 év alatt csak felnőtt kísérővel lehet indulni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!