Sport

2018.05.11. 10:00

Nehezebb lesz, mint eddig volt

Nyíregyháza - A kétszeres címvédőként induló közös nyíregyházi és debreceni atlétikai csapatnak komoly kihívója akadt.

Nyíregyháza - A kétszeres címvédőként induló közös nyíregyházi és debreceni atlétikai csapatnak komoly kihívója akadt.

A közös debreceni-nyíregyházi csapat már tudja, hogy milyen megszerezni és azt is, hogy nehezebb-e megvédeni a bajnoki címet. Az atlétikai csapatbajnokságon 2016-ban és 2017-ben is a DSC-SI-NYSC, vagyis a Debreceni és a Nyíregyházi Sportcentrum közös csapata szerezte meg az elsőséget.

Mindez felhatalmazza az ezúttal is közösen induló formációt arra, hogy esélyesként tartsák számon, de meglehet, már a hétvégi keleti elődöntőben komoly riválisba botlanak. A tavalyi második Budapesti Honvéd ugyanis alaposan megerősödött azzal, hogy Gödöllőről szinte a teljes sprinterszekció a fővárosba igazolt, amely így értékes pontokat szerezhet majd a BHSE-nek.

A bajnokságra 35 csapat nevezett, őket a területi elvek alapján a keleti, illetve a nyugati csoportba sorolták. A hétvégi elődöntőből mindkét ágról hat-hat csapat jut majd a döntőbe, amelyet szeptemberben Székesfehérváron rendeznek. Vagyis az elődöntő a szabadtéri szezon első komolyabb megmérettetése lesz, a finálé pedig amolyan szezonzárónak is felfogható majd.

A szövetség honlapját idézve: „Mindkét csoportban népes mezőnyök készülnek a népszerű viadalon való eredményes szereplésre, az élvonalbeli felnőtt- és utánpótláskorú atléták jelentős számban állnak rajthoz. A teljesség igénye nélkül a két csoportban olyan nemzetközi szinten is eredményes versenyzőket láthatnak majd az érdeklődők, mint dr.Baji Balázs, Halász Bence, Helebrandt Máté, Rivasz-Tóth Norbert, Zsivoczky-Farkas Györgyi, Krizsán Xénia, Gyurátz Réka, Orbán Éva és társaik.” Ebből is kitűnik, hogy a nyíregyháziak világbajnoki hatodik és olimpikon gyaloglója, Helebrandt Máté is ott lesz a mezőnyben. Nevezték a magasugró Bakosi Pétert is, de az ő indulása sérülés miatt kérdéses. Szikszai Róbertnek viszont erre a hétvégére nem szólt közbe nemzetközi szereplés, így ezúttal ő sem hagyja ki az elődöntőt.

A közös csapatban az elődöntőre több nyíregyházit neveztek, mint debrecenit, holott sérülés miatt még mindig akadnak hiányzók. A továbbjutás kötelező, hogy aztán szeptemberben reálisan harcba lehessen szállni a cím másodszori megvédéséért.

Ami garantáltan nehezebb lesz, mint elsőre megszerezni és meg is tartani azt...

Csapatbajnokság: Nyíregyházi indulók

Férfiak

100 m: Béni Gergő Roland, Téglási Ákos

200 m: Béni Gergő Roland, Tasi Tibor Dávid, Téglási Ákos

400 m: Tasi Tibor Dávid

Magasugrás: Bakosi Péter

Távolugrás: Varga Péter Balázs

Hármasugrás: Leveleki Bence

Súlylökés: Káplár János, Kerekes László, Szikszai Róbert, Tóth Balázs

Diszkoszvetés: Káplár János, Szikszai Róbert

10 km gyaloglás: Helebrandt Máté

4x100 m: Balogh Levente, Béni Gergő Roland, Szőke Barnabás, Téglási Ákos

4x400 m: Kovács Máté, Szabó Kristóf, Tasi Tibor Dávid

Nők

400 m: Botos Boglárka, Osváth Krisztina

800 m: Osváth Krisztina

Súlylökés: Tucsa Veronika

Diszkoszvetés: Kerekes Dóra, Zsiga Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!