Sport

2018.05.05. 17:16

Rába-parti Cápákra vadászó Tigrisek

Nyíregyháza - Amerikai focistáink két győzelem után először lépnek pályára idegenben az elit soros fordulóján.

Nyíregyháza - Amerikai focistáink két győzelem után először lépnek pályára idegenben az elit soros fordulóján.

Első idegenbeli összecsapására készül a Nyíregyháza Tigers. Amerikaifocistáinkra hosszú utazás vár, hiszen a FEZEN Hungarian Football League 4. fordulójában vasárnap a Győr Sharks otthonában lépnek pályára. A Tigrisek legutóbb a városi stadion centerpályáján közönségszórakoztató játékkal győzték le 59–22-re a TD Store Eagles együttesét.

Ügyes fiatalok

A támadósor tagjai közül Troy Rice 245 yardot jegyzett öt elkapással, és ebből két touchdownt is szerzett. Az irányító Brian Gessel 69 százalékos sikerességgel adogatott és kiosztott 2 TD-passzt. A védelemben Suller Ádámnak több sikeres szerelési kísérlete volt, és a találkozón is bebizonyosodott, a Tigers-nek erős cseresora van, bárki áll be a padról, szinte ugyanolyan teljesítményt tud nyújtani, mint a kezdőjátékos. Ezt Tóth Gábor, Benő Márk vagy akár Váradi Miklós teljesítménye is igazolta.

Új edző a győrieknél

A győri Cápák csapata nincs túl jó formában, hiszen legutóbbi két meccsét elvesztette és a támadójátékuk sem volt tökéletes. Ráadásul a gondok csak tetőztek a Cápáknál, mivel az előző, Miskolc Steelers elleni összecsapás előtt irányítót cseréltek, ezen a héten pedig vezetőedzőjük, Troy Baker is távozott. Helyette a pályán is sokat nyújtó Andres Fernandez fog dirigálni.

– Nagyon elégedett voltam a csapat teljesítményével legutóbb. A játékosok megvillantották tudásukat és a playeket is többször jól hajtották végre, de azért nem ment minden olyan simán. Az 59–22-es siker azonban egyértelműen növelte a srácok önbizalmát.

– A Cápáknak több remek képességű játékosa van, viszont hullámzó teljesítményt nyújtanak, ami megnehezítheti a dolgunkat. Láttam, hogy új irányítójuk is van, de úgy gondolom, hogy amíg nem Tom Brady van a túloldalon, addig ez nem jelent túl nagy változást. – nyilatkozott Thomas Smythe, a Tigers vezetőedzője.

A HFL állása

1. Budapest Wolves 3 3 – 92-15

2. Nyíregyháza Tigers 2 2 – 85-29

3. Budapest Cowbells 3 2 1 59-68

4. Miskolc Steelers 2 1 1 59-31

5. Győr Sharkas 3 1 2 19-58

6. TD Store Eagles 3 1 2 52-93

7. Fehérvár Enthornes 3 1 2 44-87

8. Duanújváros Gorillaz 3 – 3 24-53

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!