Sport

2018.05.13. 19:27

Szpari - A saját térféléről szerzett gólt

Nyíregyháza - A hajrában kétszer is eredményes volt a Cegléd, így újra győzni tudott Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A hajrában kétszer is eredményes volt a Cegléd, így újra győzni tudott Nyíregyházán.

Bozsik József levetette magáról az edzőszerelést és civilbe öltözve állt a kispad elé, ahol immár ő dirigálta a Nyíregyháza Spartacust. Volt már ilyenre példa, amikor a beteg Lucsánszky Tamást helyettesítette Sopronban, ahol 5–4-re nyert az NB II-es futballcsapat.

Csütörtök óta már nem Lucsánszky Tamás a vezetőedző, a szövetségi kapitány felmenőkkel (a nagypapája és az édesapja is betöltötte korábban ezt a pozíciót) rendelkező Bozsik József pedig megkezdte – egyelőre – négy meccsből álló regnálását a Szpari vezetőedzőjeként.

A Cegléd elleni vasárnapi mérkőzésen az első negyedóra végén verődtek össze először a tenyerek, amikor Holdampf Gergő parádés mozdulattal tálalt Hornyák Marcell elé, ám a csatár lövése elkerülte a kapu bal oldalát. Aztán Pekár László remek keresztlabdával hozta helyzetbe Rezes Lászlót, ám a befejezésbe ekkor is hiba csúszott. Csakúgy, mint Hornyák Marcell újabb helyzeténél, amikor az alapvonalig cselezte magát, de a kapus jól zárta a szöget. Vagyis az első félidőben a házigazdának volt több helyzete, leszámítva azt az egyetlen ceglédi próbálkozását a meccs elején, amikor Damásdi Alex kevéssel lőtte a labdát a jobb alsó sarok mellé.

A hajráig nem különösebben változott a meccs képe, a nyíregyháziak támadtak a győztes gólért, de azt nem ők szerezték meg, hanem a ceglédiek, kihasználva a kapu előtti kavarodásból eredő zűrzavart. A végén pedig olyat láttunk, amit nagyon ritkán: mivel a hosszabbítás utolsó percében Jova Levente kapus is előrehúzódott, de a szabadrúgást követően a ceglédiek szerezték meg a labdát, Nyilas Elek a saját térfeléről lőtt az üres kapuba, bebiztosítva a tavalyi után Nyíregyházán újra győztes ceglédiek győzelmét.

Emlékeink szerint saját térfélről szerzett gólra ugyanerre a stadionban legutóbb Koplárovics Béla volt képes, aki a Zalaegerszeg játékosaként lőtt 2007-ben ugyanarra a kapura gólt a felezővonalon túlról, igaz, akkor a kapus is a helyén állt. A vereséggel matematikailag is eldőlt, hogy a Szpari nem érheti el a feljutó, második helyet.

NB II: 35. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Ceglédi VSE 0–2 (0–0)

Városi Stadion, 1130 néző, v.: Farkas T. (Baghy, Kovács II G.).

Spartacus: Jova – Csilus T., Fodor F., Pejovics, Farkas M. – Holdampf (Dragóner, 76.), Kártik – Pekár, Kesztyűs (Ötvös, 72.), Rezes – Hornyák (Szabó B., 81.). Vezetőedző: Bozsik József.

Cegléd: Tulipán – Wild, Nánási, Albert I., Preklet – G. Bíró, Nyilas E. – Damásdi, Hujber (Sándor I., 79.), Szilágyi P. (Kerekes K., 92.) – Asztalos D. (Peres, 79.). Vezetőedző: Klausz László.

Gól: Peres (0–1) a 88., Nyilas E. (0–2) a 93. percben

Percek, események

88. perc: jobboldali ceglédi után kapu előtti kavarodás alakult ki, amely során Nánási 5 méterről a baloldali kapufát találta el, a labda Peres elé került, aki 8 méterről a kapu bal oldalába lőtte, 0–1.

93. perc: Pekár végezhetett el szabadrúgást a ceglédi térfél közepéről, és ahhoz a Szpari kapusa, Jova is előrement. A beívelés után megszerezték a labdát a vendégek, a jobb oldalon Nyilas Elek még a saját térfeléről célba vette az üres kaput, és a labdát a visszafutó Csilus Tamás nem érte utol, így a hálóba gurult, 0–2.

Mesterszemmel

Bozsik József: – Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, de apróságok hiányoztak a gólhoz. Az idő előrehaladtával nagyobb kockázatot vállaltunk, ez a végén visszafelé sült el.

Klausz László: – Az volt a célunk, hogy a hatvanadik percig kihúzzuk kapott gól nélkül, és mivel utána az ellenfélnek támadnia kellett, a jó erőállapotunkból adódóan a hajrában meg tudtuk szerezni a győzelemhez szükséges gólokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!