Sport

2018.06.27. 14:07

A gyógyító munkában is győzelemre „játszik”

Fehérgyarmat - A 88 éves, ma is aktív főorvost tisztelet, szeretet, megbecsülés övezi.

Fehérgyarmat - A 88 éves, ma is aktív főorvost tisztelet, szeretet, megbecsülés övezi.

„A DEAC volt kiváló labdarúgójának, csa­pat­kapitányának, szellemi ve­zérének, a nagy tudású or­vosnak, Fehérgyarmat több­szö­rösen kitüntetett dísz­pol­gárának, a sokszoros Nim­ród-díjas mestervadásznak, az önzetlen, hűséges barátnak 88. születésnapja alkalmából erőt, egészséget, sok boldogságot kívánnak a DEAC labdarúgó örökifjak találkozójának résztvevői” – Ezzel a dedikált emléklappal köszöntötték születésnapján dr. Katona Sándor vállalkozó főorvost egykori játékostársai és a DEAC vezetői.

Kétszeres díszpolgár

Dr. Nyirkos István legjobb barátja és játékostársa, Katona doktor képzett, kemény, sportszerű hátvédként, 1948 és 1956 között csapatkapitányként, illetve az egyesület szellemi vezéreként bizonyított. Ma is sok fiatal futballozó példaképe a „kétszer nyolc” esztendős gyógyító, hiszen gyors volt, jól fejelt, nagyon jó rugótechnikával rendelkezett. Rendszeresen játszott a megyei válogatottban, később a debreceni öregfiúk válogatottjában is. Fehérgyarmat főorvosaként, a kórház igazgatójaként, közösségi és sportmunkájáért, a település sokirányú fejlesztéséért több magas rangú kitüntetést kapott. Hobbija a vadászat; tisztelet, szeretet, megbecsülés övezi város- és megyeszerte egyaránt.

- E. Nagy István, Fehérgyarmat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!