Sport

2018.06.04. 17:03

Belépő a nemzetközi porondra

Nyíregyháza - Szikszai Róbert újabb remek eredménnyel nyert versenyt, ezúttal a Budapest Openen.

Nyíregyháza - Szikszai Róbert újabb remek eredménnyel nyert versenyt, ezúttal a Budapest Openen.

Továbbra is remek formának örvend Szikszai Róbert. A Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője a csütörtökön, az ausztriai St. Pöltenben aratott győzelme után (62.14 métert ért el) a hétvégi Budapest Openen is kivágta a rezet, és élete második legjobb eredményével 63.24 métert teljesített, amivel megközelítette az idén dobott egyéni rekordját (64.37). El ne kiabáljuk, de úgy látszik, a korábbi junior Európa-bajnok immár tartósan képes a bőven hatvan méter feletti eredményekre.

– Számomra is az inkább a megnyugtató, hogy jók a sorozataim is, Pesten a legjobb eredményem mellett volt még hatvanegy és hatvankét méter feletti dobásom is – mondta Szikszai Róbert. – Az erővel eddig sem volt baj, inkább a technikával, a jelek szerint most az is kezd összeállni. És az a legszebb az egészben, hogy a hatvanhárom méteres dobásomnál sem éreztem azt, hogy haj de jó kísérlet volt, szóval maradt még bennem.

Szikszai Róbert azt is hozzátette, hogy ezek az eredmények más távlatokat is megnyitnak előtte, hiszen a tartósan jó sorozatok a nemzetközi versenyekre is belépőt jelentenek a számára. Ahogy ő fogalmazott, így már kevesebb az esélye annak, hogy leégjen az ilyen viadalokon, így szívesebben is hívják mindenfelé. Erre a hétre például az a helyzet állt elő, hogy két versenyre is meghívást kapott, kedden eldől, hogy a csütörtöki prágai vagy a szombati amszterdami viadalon indul-e. A fő cél viszont az augusztusi Európa-bajnokság Berlinben, nagy előny, hogy a szint miatt már nem kell görcsölni.

Nincsenek ilyen jó híreink Bakosi Péterről. Az NYSC magasugrójával olyan fordult elő, ami korábban még sosem: hazai riválistól szenvedett vereséget, ráadásul kettőtől is, hiszen Agárdi Péter és Horváth Csaba is megelőzte. A felnőtt mezőnyben ilyenre még nem volt példa.

– Pedig a bemelegítő ugrások alapján kétszázhúsz centi körüli eredményt vártam tőle – mondta a végül 209 centis teljesítményt és harmadik helyezést hozó versenyről az edző-édesapa, Bakosi Béla. – Kétszázkilencig nem is volt semmi probléma, azt követően viszont teljesen szétesett a mozgása. Nem is azzal van a baj, hogy legyőzték, mert nem tarthatott örökké a hazai veretlensége, hanem az eredménnyel. Bízom benne, hogy még idejében jött ez a pofon.

BT

Budapest Open, Schulek Ágoston-emlékverseny

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei

Férfiak

400 m: 5. Tasi T. Dávid 48.95.

Magasugrás: 3. Bakosi Péter 209.

Távolugrás: 8. Varga Péter Balázs 711.

Hármasugrás: 2. Leveleki Bence 14.76.

Súlylökés: 4. Kerekes László 16.29.

Diszkoszvetés: 1. Szikszai Róbert 63.24, 3. Káplár János 57.99.

Nők

400 m: 2. Botos Boglárka 57.80.

Súlylökés: 7. Tucsa Veronika 11.79.

Diszkoszvetés: 1. Kerekes Dóra 50.88.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!