Sport

2018.06.22. 19:47

James Deane oktatott a nyitónapon

Máriapócs - A Drift Master Európa-bajnoki futam nívós versengést ígér szombatra.

Máriapócs - A Drift Master Európa-bajnoki futam nívós versengést ígér szombatra.

Azt nem mondhatnánk, hogy ideális volt pénteken az idő, ám igazán nagy gondot nem okozott a Drift Master Európa-bajnokság máriapócsi futamának első napján, minden a tervek szerint haladt. A kontinensviadal második fordulójára húsz országból végül ötvenhárman vágtak neki a nyitónapnak. A drift azon kedvelői, akik eddig a rangos Trackwood fesztiválon dörzsölgették tenyereiket, most tapsikálva ugrálhattak örömükben. Láthatták, hogy a Drift Master egy másik kávéház, valóban az idei szezon legnagyobb durranása. A nagymenők eljöttek és már pénteken bemutatták, mi az igazi drift.

Késő délután kezdődött a kvalifikáció, ebben kétszer teljesítették a pályát az indulók. Az elsőben sokáig a a lengyel Pawel Borkowski állt az élen 87 ponttal. Aztán jöttek az írek. Előbb a kontinensbajnoki címvédő James Deane, aki parádés futam után 90 egységgel átvette a vezetést. Nem sokáig állt az élen, mert jött a nyitókörben, a lengyel Plockban győztes Conor Shanahan és 3 tizeddele több pontot (90.3) kapott.

Jött a második kör. Itt Deane 91 pontot körözött. Szerencséje volt, mert miután befejezte futamát szemerkélni kezdett az eső, ami az utána következőket megtréfálta. Shanahan az autó jobb hátsójával megkóstolta a falat, így az ő pontszáma nem lett magasabb. Nem úgy a lengyel Pawel Korpulinskié, aki 88.3 ponttal megelőzte az első körben harmadik honfitársát.

A remek versenyzők közül többeket megfogott az őrült tempó. Néhányan koccolták a gumifalat, amit lökhárítók, kasznielemek bántak. Mások csak besokaltak, az ő autóik karcolás nélkül megúszták.

A pénteki versengés sem volt semmi, de a szombat még nagyobb durranásnak ígérkezik a program nem változott, a versenyzők megkóstolhatták a RabócsiRingen remek aszfaltját így még élesebb, Európa-bajnoki színvonalú versengés várható. ML

A szombati program

9.30: Páros tréning top 32

13.15–13.45: versenyzői autogramosztás

13.45–16: Páros tréning top 32

16.30–18: Top 32

18–18.30: Top 16 felvonulása

18.30: Top 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!