Sport

2018.06.15. 11:15

Nagyhalászból három páros jut tovább

Nagyhalász - Salakmotor Európa-bajnoki elődöntő: a magyar indulók nevét a jövő héten tudjuk meg.

Nagyhalász - Salakmotor Európa-bajnoki elődöntő: a magyar indulók nevét a jövő héten tudjuk meg.

A pálya rendben, a rendezők felkészültek, a nézők pedig várják, hogy június utolsó szombatján felcsapódjon a startszalag a nagyhalászi oválon. Nem is akármilyen versenyen, hiszen a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjének ad otthont a Nagyhalászi Speedway Ring.

Hét nemzet versenyzői

Hét nemzet képviselői pattannak majd motorra. A vendég német, szlovák, ukrán, finn, norvég és lett motorosok mellett a magyarok is versenybe szállnak a továbbjutást jelentő helyezésekért.

A kiírás alapján az első három páros jut majd tovább a páros Európa-bajnokság döntőjébe, amelyet szeptember elsején a dániai Brovstban rendeznek

Érkeznek a csapatnévsorok, az ukránok a tartalékkal együtt adták le a nevezést. A mezőnyben lesznek olyanok, akik már ismerik a halászi pályát, hiszen korábban húzták itt a gázt.

Ismerősök is érkeznek

Így például a tavalyi felnőtt egyéni Eb-selejtezőn harmadik ukrán Andriy Karpov és az ötödik német Valentin Grobauer. Mellettük tavaly a csapatbajnokságban győztes nagyhalászi csapat húzóembere volt a szintén ukrán Stanislav Melnyshuk.

– Már nagyon várjuk a versenyt, úgy vélem, teljes mértékben készen állunk a rendezésre – kezdte lapunk tájékoztatását Albók József pályatulajdonos.

Folyamatosan érkeznek a csapatok nevezései, a finneké még hiányzik, illetve a magyar páros és a tartalék neve sincs meg.

– Ez minden bizonnyal a jövő hét elején tisztázódik, hiszen a hét végén is lesznek nagy versenyek, Fazekas Denisz például junior világbajnoki selejtezőn indul. Startszalagos edzésekkel biztosítunk lehetőséget a profiknak és az amatőröknek, ezek a nyílt edzések számunkra is jó lehetőséget adnak arra, hogy mindenre megfelelően felkészüljünk.

Azt is megtudtuk, hogy már biztos két másik nemzetközi verseny is, mégpedig július 21-én és augusztus 18-án.

ML


Az indulók

Ukrajna: Aleksandr Loktaev, Andriy Karpov, Stanislav Melnyshuk – Ukrán.

Szlovákia: David Pacalaj, Ján Mihálik.

Norvégia: Glenn Moi, Lasse Madland Fedriksen.

Németország: Martin Smolinski, Valentin Grobauer.

Lettország: Andzejs Lebedevs, Kast Poudzuks.

Finnország: még nincs lista

Magyarország: még nincs lista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!