Sport

2018.07.11. 11:40

A munka után édes a futás

Nyíregyháza – Sűrűn szaporázza lépteit a nyíregyházi kalanderüzem dolgozója.

Tíz évvel ezelőtt a szülés utáni alakformálás motiválta Katonáné Bőgős Ritát, amikor elkezdett futni. A Continental nyíregyházi telep­helyének, a ContiTech Magyarország Kft.-nek a kalanderüzemében dolgozó hölgy rövid időn belül ráérzett a futás ízére. Sokáig csak hobbi szinten űzte, tavaly viszont váltott, és immár terepfutóversenyeken is részt vesz.

Eltereli a gondolatokat

– Az újabb kihívások színesítik az ember hétköznapjait. Jó érzés, hogy ez lelkesít. A céljaimat a saját lehetőségeimhez mértem tűzöm ki, nem másokkal, hanem önmagammal versenyzek: minden alkalommal igyekszek az előző teljesítményemhez képest jobbat nyújtani. Általában munka után, az esti órákban szoktam futni. Próbáltam a kora reggeli edzést is, de az nem illett igazán a napi ritmusomhoz. A sóstói erdő a kedvenc helyem a sok árnyék és csend miatt – említette a háromgyermekes édesanya, akinek a családja támogatja a hobbiját.

– A tizennégy éves lányom is szokott velem futni, emellett focizik és atletizál, így jó alapja van a mozgáshoz. Kiegészítő sportként pedig sokat kerékpározunk a családommal. Hetente háromszor szoktam futni, ami nem olyan vészesen sok szerintem. Munka után akár már egy fél órás futás is teljesen kikapcsol. A mozgás közbeni zenehallgatás is segít elterelni a gondolataimat a napi gondokról. Az edzések során leginkább a húgommal együtt töltött időt szeretem, amikor csak tehetjük, együtt járunk futni, így nem csak vidámabbak, de motiváltabbak is vagyunk. Azt is szeretem a terepfutásban, hogy nagyon sok olyan barátom lett, akik legalább olyan fanatikusak, mint én.

– Amint véget ér egy verseny, a húgommal tűkön ülve várjuk a következőt. Augusztusban az Őrült Futás címet viselő rendezvényen veszünk részt, amely az akadályverseny és a terepfutás keveréke – kihívás a javából. Tényleg csak az vágjon bele, aki elég őrült hozzá!

– A legtöbb futóhoz hasonlóan az én bakancslistámon is szerepel a maratoni táv teljesítése. Biztosan nem olyan kemény, mint azt sokan gondolják, mégis elég nehéz ahhoz, amihez fejlődnöm kell.

- Ilosvaj Boglárka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!