Sport

2018.07.19. 10:23

Fatum-Nyíregyháza - Ikerpár tagjai az extraligás liberók

Nyíregyháza - Tóth Fruzsina után Dalma is tagja a Fatum-Nyíregyháza felnőtt csapat keretének.

Nyíregyháza - Tóth Fruzsina után Dalma is tagja a Fatum-Nyíregyháza felnőtt csapat keretének.

Sorra érkeznek az új igazolások hírei a Fatum-Nyíregyháza csapatától. Miként arról már beszámoltunk a női extraligás röplabda csapatban folytatja a feladó Ancsin Kitti, aki tíz év után távozik az újpestiektől. Édesapja Ancsin János, a jégkorong hazai és újpesti ikonja, aki 225-ször lépett pályára a magyar válogatott színeiben.

És jött a következő, mégpedig egy liberó. Tóth Dalma, a nyíregyházi klub saját nevelésű játékosa, csapatával állandó tagja volt az éves korosztályos döntőknek.

Diákolimpiai bajnok

Az U21-es, U19-es és többszörös diákolimpiai bajnok liberó neve nem ismeretlen a nyíregyházi szurkolóknak, hiszen ikertestvére, Tóth Fruzsina már negyedik éve erősíti a Fatum-Nyíregyháza együttesét. A 18 éves játékos idén debütál a felnőtt élvonalban.

– Mindenképpen szerettünk volna tehetséges, fiatal feladót igazolni, ebbe Kitti maximálisan beleillik. Régóta figyelem a pályafutását és rengeteg lehetőséget látok benne. Úgy gondolom, hogy a közös munka által egy magasabb szintre léphet.

– A nyíregyházi utánpótlás műhelymunkáját dicséri, ha az ember Tóth Fruzsira gondol.

– A klub vezetése figyelmembe ajánlotta, hogy Fruzsinak van egy tehetséges testvére, aki szintén liberó poszton játszik. Mivel a Tóth név igen jól cseng, illetve Dalmáról csupa jót hallottam, ezért a stáb úgy döntött, hogy lehetőséget adunk Dalmának, hogy bizonyítson.

– Az elvárásom, hogy ne Tóth Fruzsi testvére legyen, hanem mutassa meg, hogy ki Tóth Dalma – vélekedett a két új igazolásról Hollósy László, Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!