Sport

2018.07.18. 09:54

Feladót és négyesütőt fogott a Fatum

Nyíregyháza - A szerb Olivera Medics a CSM Bukarest csapatából, Ancsin Kitti Újpestről érkezik.

Nyíregyháza - A szerb Olivera Medics a CSM Bukarest csapatából, Ancsin Kitti Újpestről érkezik.

Nemzetközi felkészülési tornán vett részt a magyar U 17-es leány röplabda válogatott a horvátországi Pulában. A magyar együttes végül az U23-as gárdák elleni megmérettetésén a hatodik helyen zárt. A szakmai stáb tagja volt Horváth András, a Fatum-Nyíregyháza másodedzője a meccseken pedig Szabó Lili is pályára lépett.

Ami a Fatum-Nyíregyháza felnőtt csapatát illeti, újabb erősítésről számoltak be a vezetők. A feladó Ancsin Kitti tíz év után köszön el az újpestiektől.

Nemzetközi sikerek részese

A 185 cm magas szerb Olivera Medics személyében pedig egy igazi klasszis négyesütőt sikerült szerződtetni. A 27 éves játékos kilenc esztendeje az Euro-ligában első, a Balkán Kupában ezüstérmes lett a szerb válogatottal, Két esztendőn át a török bajnokságban szerepelt, majd 2015-ben a romániai Targu Mures csapatához igazolt. Egy szezont követően a Dynamo Bukeresthez szerződött, majd 2017-ben a CSM Bukaresttel bajnokként fejezte be az idényt.

– Nemcsak pozícióban, hanem személyiségben is gondolkodtunk. Olivera mindezt megtestesíti. Profi játékosés nagyon pozitív szemléletű ember, aki nagy segítségére lehet a csapatnak mind nyitásfogadásban, mind támadásban – vélekedett Hollós László, Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!