Sport

2018.08.15. 10:24

Bálint volt a legjobb magyar

Nyíregyháza - A nyíregyházi golfozó két bronzérmet szerzett a felnőttek között.

Nyíregyháza - A nyíregyházi golfozó két bronzérmet szerzett a felnőttek között.

A közelmúltban is kivágta a rezet Závaczki Bálint. A válogatott nyíregyházi golfozó idén is a legjobb magyar eredményt érte el az OTP Bank nyílt magyar bajnokságon. A tizenhat éves tehetség újfent bizonyította, hogy a felnőttek között is képes kiváló eredményre. Bálint jó formában érkezett az elmúlt heti, immáron 40. bajnokságra, amelyen tavaly legjobb hazaiként az ötödik helyen zárt.

Történelmi csapatérem

Az elmúlt heti, háromnapos versenyt megelőző napon Zágrábban a felnőtt csapat Európa-bajnokságon részese volt a történelmi magyar sikert elért bronzérmes magyar együttesnek. Visszatérve a nyílt magyar bajnokságra, a zalacsányi három napos megmérettetésen hat nemzet hetvennégy versenyzője indult. Bálint fantasztikus eredménnyel (-1, +3, +1) a dobogó harmadik fokára állhatott. Csak a szlovén testvérpár, Luka Strin Zan és Gal Patrik Strin végzett előtte.

Idén kiváló szezon van Bálint mögött, hiszen szinte mindig dobogós helyen zárt akár korosztályos, akár felnőtt versenyről volt szó.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!