Sport

2018.08.21. 13:16

Csütörtöktől szombatig megyei jogú városok sporttalálkozója Nyíregyházán

Budapest - Csütörtöktől szombatig Nyíregyházán kerül sor a megyei jogú városok 16. sporttalálkozójára.

Budapest - Csütörtöktől szombatig Nyíregyházán kerül sor a megyei jogú városok 16. sporttalálkozójára.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője ismertette, hogy 22 megyei jogú városból több mint négyszáz indulóra számítanak - derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének rendezvénye kifejezetten játékos jellegű, és kezdettől fogva minden versenyszám koedukált. A résztvevő városok a polgármesteri hivataluk köztisztviselőiből és az intézményeik közalkalmazottaiból állítják össze csapatukat.

Hagyomány, hogy mindig a győztes rendezi a következő évi vetélkedőt, és a pártatlanság miatt a házigazda nem indít csapatot.

A versenyszámok között idén is szerepel a hagyományos szárazföldi és a vízi öttusa, valamint a minifoci. Nyíregyházán - a házigazda döntése nyomán - a strandröplabda és a teke mellett a sárkányhajózás lesz a záró versenyszám.

"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a viadal 16 éves történetében Nyíregyháza lesz az első város, ahová hiánytalanul eljön a másik 22 település csapata" - mondta Szemán Sándor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!