Sport

2018.08.01. 17:27

Edzőtáboroztak a játékvezetők

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Felkészültek a bajnoki rajtra a megyei futballbírók

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Felkészültek a bajnoki rajtra a megyei futballbírók

Háromnapos összetartással hangolt a hamarosan kezdődő megyei bajnoki rajtra a szabolcs-szatmár-beregi labdarúgó-játékvezetők társasága. A hiányzókon kívül (akiknek pótteszten kell részt venniük) száznegyvenhárman vettek részt a hagyományos edzőtáborban.

– Az első nap szokás szerint fizikai teszttel kezdtünk reggel. Az MLSZ JB-t Karakó Ferenc képviselte, aki előzőleg a Legia Varsó-Trnava BL-selejtező tartalék-játékvezetője volt. Tavaly is ideális helyszínnek számított a DEAC-pálya, a debreceni rekortán útba esett, hiszen aki végzett, onnan Füzesgyarmatra utazott tovább, mivel a Hotel Garában volt a főhadiszállás – mondta dr. Jekő József, a megyei játékvezető bizottság elnöke. Kvaka Árpád megyei igazgató önszorgalomból teljesítette a futóvizsgát, majd a tábor helyszínén közölte, hogy a hamarosan kezdődő idényben összesen 116 felnőtt együttes vesz részt a bajnoki pontvadászatokban. A Magyar Kupa selejtezője már ezen a hétvégén elkezdődik, a megyei első és másodosztályban rá egy hétre rajtolnak, a megyei harmadosztályban pedig augusztus utolsó hétvégéjén startolnak. Sipos László, a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítványának elnöke ismertette az aktuális helyzetet, majd Szilágyi Norbert – aki futsal FIFA-játékvezetőként kazah és bosnyák út előtt áll – a szabályváltozásokat mutatta be. Az egészségügyi vénájú Homonai Péter a félautomata defibrillátor használatáról tartott kiselőadást. A mérkőzés előtti és utáni teendőket Valu Tibor taglalta, ő ebben az évben lett tagja az akadémiának, ami a feljutáshoz vezető hidat jelentheti.

– A második napon az ellenőrök az országos továbbképzésre utaztak el, a többiekre pedig csoportos foglalkozások vártak, ahol különböző mérkőzésszituációkat analizáltak. A közös kispályás foci után bemutatkoztak a nemrég vizsgázott játékvezetők. Hajdú-Biharból Sápi Csaba, Békésből Hrabovszky András, Jász-Nagykun-Szolnokból Dobos Zsolt tisztelte meg jelenlétével a tábort.

– A zárónapon Ficze István a megyei videós elemzések tanulságaira hívta fel a figyelmet, Szlomoniczki István a játékvezetők kommunikációjáról, viselkedéséről értekezett, Benkő Róbert a versenykiírásokról foglalta össze a gondolatait. Az edzőtábor az elméleti teszttel zárult, és úgy érzem, összességében elérte a célját – mondta végezetül dr. Jekő József.

LTL

Takács Ákos: NB III

A vecsési Hotel Airport adott otthont az országos edzőtáboroknak. Az NB I-es és NB II-es keret összetartásán Karakó Ferenc (FIFA), Takács János (NB II) és Szilágyi Norbert (NB II) képviselték Szabolcs-Szatmár-Bereget. Az NB III-asoknál Valu Tibor és Sándor Csaba játékvezetőként, Benkő Róbert és Soós András asszisztensként, dr. Jekő József ellenőrként vett részt tevékenyen. Meghívottként Takács Ákos és Goneth Béla is ott volt az edzőtáborban, melynek végén kiderült, hogy Takács Ákos NB III-as játékvezető lett. Dr. Kulcsár Judit igazoltan maradt távol, tavasszal született meg a második gyermeke a FIFA-asszisztensnek. A nők összejövetelén Kiss Petra és Demeter Enikő reprezentálta a megyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!