Sport

2018.08.09. 11:03

Húzódás és zúzódás után kényszerpihenőn

Nyíregyháza - Helebrandt Máté már itthon van, repülés helyett hazaautózott.

Nyíregyháza - Helebrandt Máté már itthon van, repülés helyett hazaautózott.

Az élet átírta a terveket. Helebrandt Máté kirobbanó formában érkezett meg Berlinbe az atlétikai Európa-bajnokságra. A londoni világbajnokságon az 50 kilométeres gyaloglásban hatodik helyet elérő sportoló kedden reggel bizakodva vágott neki a távnak. Huszonnégy kilométerig minden a tervek szerint alakult, aztán jött egy eldobott vizes palack, bokasérülés, feladás, bosszússág, elkeseredettség… Pokrovenszki József tanítványa lábát gyorsan, szakszerűen ellátták, és a tervek szerint csütörtökön repült volna haza. Aztán változott a program.

Idén már nem lesz versenye

– Mivel a szüleim is itt voltak a versenyen, végül már szerda reggel autóba ültünk, és hazaindultunk, nem várom meg a csütörtöki repülést. A legújabb diagnózis alapján nincs szalagszakadás, „csak” húzódás és erős zúzódás a lábfejem külső, lágy részén. Ez is két-három hetes pihenést jelent. Sajnos így a csapatversenyen és a szuperligán aligha indulok – tudtuk meg a hazafelé autózás közben a Nyíregyházi Sportcentrum kiválóságától.

A tervek szerint itthon rögvest orvoshoz megy Máté, hogy pontosabb legyen a diagnózis. Utána idegőrlő pihenés jön, hiszen válogatottunk az idén mindent erre az Európa-bajnokságra hegyezett ki. Ráadásul a már említett huszonnégy kilométerig ment is minden, mint a karikacsapás. Sajnos a sérülést már nem lehet meg nem történtté tenni, fel kell dolgozni – nem lesz könnyű –, hiszen jövőre is lesznek versenyek, utána pedig egy újabb olimpia. És Máté szeretne harmadszor is indulni az ötkarikás játékokon.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!