Sport

2018.08.26. 09:09

Labdarúgó NB I - Az MTK megszakította a Haladás hazai veretlenségi sorozatát

Szombathely - Az újonc MTK Budapest 2-1-re győzött a Szombathelyi Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Szombathely - Az újonc MTK Budapest 2-1-re győzött a Szombathelyi Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A két csapat 110. élvonalbeli meccsén a fővárosi kék-fehérek ötvenedik sikerüket aratták, amellyel immár négy találkozó óta veretlenek, és őrzik harmadik helyüket a tabellán. A vasi zöld-fehérek 11. összecsapásukon először kaptak ki új stadionjukban.

A mérkőzést azért rendezték az eredetileg kiírt 19.30 helyett 20.45-től, mert 19 órakor kezdődött a Savaria Történelmi Karnevál fáklyás felvonulása a vasi megyeszékhelyen.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 1-2 (0-1)

Szombathely, 4117 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Gaál (91.), illetve Schäfer (13.), Gera (80.)

sárga lap: Tamás L. (41.), Habovda (52.), Németh Mi. (57.), illetve Gengeliczki (54.)

Szombathelyi Haladás:

Király - Schimmer, Kolcák, Benes (Halmosi, a szünetben), Tamás L. - Habovda, Németh Mi. - Mészáros, Priskin, Rácz (Gaál, 76.) - Rabusic (Bamgboye, 62.)

MTK Budapest:

Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Schäfer (Gera, 65.), Kanta, Bognár, Ramos (Vass P., 89.) - Lencse (Torghelle, 72.)

Az első perctől az MTK akarata érvényesült, már az első tíz percben több gólszerzési lehetősége volt, végül szűk negyedóra kellett a vezetés megszerzéséhez. Az első igazán veszélyes hazai támadásra 24 percet kellett várni, ezt követően viszont az ukrán kapus, Kicsak egymaga akadályozta meg a hazaiak egyenlítését: előbb a négymeccses eltiltása után visszatért Priskin büntetőjét hárította, majd egymás után kétszer védett bravúrral Tamás és Schimmer próbálkozásánál.

A folytatásban nagyobb elánnal támadtak a szombathelyiek az egyenlítésért, míg az MTK távoli lövésekkel veszélyeztetett, azonban Kicsak nagy napot fogott ki, míg a vendégek kissé pontatlanok voltak. A játékrész derekára alábbhagytak a hazai rohamok, ráadásul a hajrára izgalom sem maradt, mivel a csereként beállt Gera megduplázta a fővárosiak előnyét. A hosszabbításban ugyan szépítettek a szombathelyiek, de egyenlítésre már nem maradt idejük.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!