Sport

2018.08.17. 08:08

Megtaláltuk a megye futballcsillagait: Két duplázó is volt a díjátadónkon

Nyíregyháza - Csütörtökön eljött a nagy nap, átadhattuk az immáron hagyományos, a focikedvelők között népszerű játékunk díjait. Az Évad Futballcsillaga játékon a Szabolcs Online-on és a Kelet–Magyarországból kivágott szelvényeken négy osztály megyében játszó focistáira lehetett szavazni.

Nyíregyháza - Csütörtökön eljött a nagy nap, átadhattuk az immáron hagyományos, a focikedvelők között népszerű játékunk díjait. Az Évad Futballcsillaga játékon a Szabolcs Online-on és a Kelet–Magyarországból kivágott szelvényeken négy osztály megyében játszó focistáira lehetett szavazni.

A Stella Rose Étteremben rendezett gálán Nyéki Zsolt, a Kelet–Magyarország főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket. Üdvözlése után Mán László, a sportrovat vezetője sorra szólította ki a megérdemelt díjaik átvételére a focistákat.

Sajnos az idén sem volt NB I.-es jelölt (jövőre viszont lesz a Kisvárda Master Good jóvoltából). Az NB II.-es csapatainkból öt-öt játékost jelöltek a klubok. A legtöbb voksot egy fiatal kapus, Zöldesi Illés kapta. A nyíregyházi születésű, utánpótlás-válogatott cerberus Győrből Diósgyőrbe került, onnan két éve a Vidihez, majd Kisvárdára. Nyáron létrejött az üzlet, így a tehetséges kapus a kisvárdaiak játékosa lett, ám kölcsön adták Zalaegerszegre. A díjat így nem ő, hanem gyerekkori mentora és barátja, Kántor Csaba vette át. Őt, a Szpari egykori legendás masszőrét aligha kell bemutatni a focit kedvelőnek.

Az NB III.-asoknál a díjat a tavaly még nyírbátori színekben játszó, az új szezont Nagyecseden kezdő Roszel Róbert kapta. A megyei első osztályúaknál is klubváltó végzett az élen, hiszen Tóth Zoltánt a rakamaziak jelölték, ám már balkányi színekben játszik.

És két duplázó: a megyei másodosztályúaknál a tavalyi győztes, encsencsi Szilágyi Gábor kapta ismét a díjat. Digitális lapunk, a kelet.hu és internetes portálunk, a Szabolcs Online látogatói is voksolhattak, mégpedig kategóriától függetlenül.

Már a Szpari játékosa

Ennek a szavazásnak ismét Hornyák Marcell volt a győztese, aki az előző szezonban szintén a Nyírbátori FC focistája volt, ám azóta a Nyíregyháza Spartacus keretének tagja. A focisták díjazása után a szavazók közül köszöntöttük a szerencséseket, majd állófogadással, kötetlen beszélgetéssel zárult ünnepségünk.

ML-TG


A kategóriák győztesei mondták

Zöldesi Illés (telefonon értük el)

– Boldog vagyok nagyon, örülök a díjnak. A csapatnak és nekem is jó szezonom volt Kisvárdán, hiszen a második hellyel kiharcoltuk a feljutást. Most Zalaegerszegen vagyok kölcsönben, de nincs bennem tüske emiatt, itt is nagyon jól érzem magam. A Kisvárda szerepléséről csak annyit: remélem, egyenesbe jönnek a srácok, szurkolok nekik természetesen. Az edzőváltás egyébként meglepett.

Roszel Róbert (telefonon értük el)

– Nagyon örülök az elismerésnek, ez az első ilyen díjam, pedig Cigándon gólkirály is voltam. Sajnálom, hogy személyesen nem tudtam ott lenni a díjátadón, úgy érzem, nem az én hibámból. Köszönet jár a rám szavazóknak.

Tóth Zoltán

– Még a rakamazi teljesítményemet díjazták a szavazók. Sajnos kiestünk a megye egyből. Jelenleg Balkányban focizom. Hatalmas megtiszteltetés nekem ez a díj, köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Erre a fődíjra egyébként már Hajdú megyében jelölve voltam, akkor nem sikerült nyernem, büszke vagyok arra, hogy most igen. Természetesen a realitás talaján maradok és dolgozom tovább.

Szilágyi Gábor

– Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen sokan szavaztak rám. Hogy miért? Gondolom azért, mert szezononként elég sok gólt szerzek. Csatár vagyok, ez a dolgom. Sajnos a encsencsi csapattal az első fordulóban vereséget szenvedtünk, most pedig készülünk a szomszédvári, a Nyírbéltek elleni rangadóra, ahol biztos sok néző előtt focizhatunk majd. Tavaly is én nyertem ezt a díjat, sikerült dupláznom, ez jó visszajelzés nekem és talán a csapatnak is.

Hornyák Marcell

– Én is másodszor győztem ebben a kategóriában. Igyekszem ezt a bizalmat a szurkolók és a csapat felé jó játékkal és gólokkal meghálálni. Egy játékosnak mindig sok energiát ad, ha szeretik a szurkolók. A Szpariról csak annyit: sok az új és fiatal labdarúgó, időbe telik őket a csapatba építeni. Szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban. Jó lenne mihamarabb feljutni az első osztályba, bár az idén még ez nem kimondott cél.


Akikre szavazni lehetett

NB II.

Kisvárda Master Good: Izing Martin

Kisvárda Master Good: Lucas Bertucci

Kisvárda Master Good: Horváth Zoltán

Kisvárda Master Good: Zöldesi Illés

Nyíregyháza Spartacus: Jova Levente

Nyíregyháza Spartacus: Fodor Ferenc

Nyíregyháza Spartacus: Kártik Bálint

Nyíregyháza Spartacus: Pekár László

Nyíregyháza Spartacus: Rubus Tamás.

NB III. Nyírbátori FC

Hornyák Marcell

Tóth Márk

Roszel Róbert

Tiszántúli Takarék megyei I.

Baktalórántháza: Rakóczi Zsolt

Balkány: Sallai Márk

Dombrád: Kovács Béla Róbert

Fehérgyarmat: Szatke Márk

Kótaj: Czenki Péter

Mándok: Hidi Norbert

Mátészalkai MTK: Somogyi Marcell

Nagyecsed: Makó Norbert

Nagyhalász: Dukát Péter

Nyírgyulaj: Fekete Gábor

Rakamaz: Tóth Zoltán

Sényő-Carnifex: Lakatos László

Tiszavasvári: Cseh Kristóf

Tarpa: Antal Roland.

Tuzsér: Szűcs Zoltán

Vásárosnamény: Lizák Bence.

Megyei II. osztály

Pannónia Zrt.-csoport

Apagy: Árpási Dávid

Biri: Szoták János.

Encsencs: Szilágyi Gábor

Gávavencsellő: Kovács István

Ibrány: Farkas Márton

Kállósemjén: Hamza Tamás

Kemecse: Hokk Balázs

Levelek: Gebri György

Máriapócs: Pekács Zsolt

Nagykálló: ifj. Koskovits György

Nyíribrony: Galamb Péter

Nyírlugos: Holló Zsolt

Nyírtelek: Bistyei Balázs

Ramocsaháza: Szilágyi Zoltán.

Terem: Csoba László

Újfehértó: Dénes Krisztiá

Nyírerdő-csoport

Ajak: Markos János

Demecser: Dankó Gergő

Fényeslitke: Sárkány Gábor

Gergelyiugornya: Bucsi Bence

Gyulaháza: Kovács Béla Róbert

Hodász: Jakab János

Kék:Dócs Norbert

Ladányi TC: Demeter Attila

Nyírkarász: Varga József

Őr: Szabó Viktor

Pátroha: Kalu Máté

Rohod: Kézi Bertalan.

Tiszakanyár: Rézinger Botond

Kelet–Magyarország-csoport

Beregdaróc: Ács Gábor

Csenger: Katona Pál

Csengersima: Asztalos Gergő

Jánkmajtis: Mikulka Demeter

Kocsord: Horváth Áron

Kölcse: Máté Gábor

Mérk-Vállaj: Petrohai László

Milota: Fejes Máté

Nábrád: Pásztor Zoltán

Nyírcsaholy: Bálint Csaba

Nyírmeggyes: Balogh Levente

Szatmárcseke: Mándi Zsolt

Tiszakóród: Császár Tamás

Tisztaberek: Jóni Richard

Tyukod: Baki Norbert

Vámosoroszi: Riskó Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!