Sport

2018.08.21. 12:42

Minden jó, ha lesz sárkányhajó – nagy dobásra készülnek a nyíregyháziak

Nyíregyháza - Nyíregyháza ad otthont a Megyei városok XVI. Sporttalálkozójának csütörtöktől szombatig.

Nyíregyháza - Nyíregyháza ad otthont a Megyei városok XVI. Sporttalálkozójának csütörtöktől szombatig.

A tavaly Debrecenben elért első helyezés egyszerre volt öröm, dicsőség, kihívás, feladat: azáltal, hogy a nyíregyháziak nyerték a Megyei városok XV. Sporttalálkozóját, a kiírásnak köszönhetően jogot szereztek a következő nagyszabású összejövetel megrendezésére. A hosszas és alapos szervezőmunka után célegyenesbe érkeztek, és már a résztvevőkhöz hasonlóan várják a csütörtöktől szombatig tartó programot. A találkozó specialitása, hogy esélyük nincs a címvédésre, mivel nem indíthatnak csapatot, így szinte kizárólag a flott lebonyolításra koncentrálhatnak.

– Szeretnénk olyan színvonalas sporttalálkozó házigazdái lenni, amit jó értelemben sokáig emlegetnek majd. Huszonkét megyei jogú városból több mint négyszáz versenyző (önkormányzati képviselők, hivatali apparátusok dolgozói) érkezik városunkba, ahol a versenyeken a játékos jelleg dominál ezúttal is, minden versenyszám koedukált, nők és férfiak egyszerre szerepelnek a csapatokban – mondta dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, főszervező. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a találkozó tizenhat éves történetében Nyíregyháza az első, ahová hiánytalanul eljön a másik huszonkét megyei jogú település együttese. A fő versenyszámok közül hagyományos a szárazföldi és a vízi öttusa, a minifoci, a házigazda döntése után pedig lesz strandröplabda és teke, illetve a rendezvény történetében igazi unikumnak számít a sárkányhajózás. Ez annyira különleges, hogy (sportnyelven szólva) „vonal alatt” mi is indítunk csapatot. A rendezvényen nem csak a sport a lényeg, hanem a személyes kapcsolatteremtés, a közösségépítés, az egészséges életmód népszerűsítése, és bízunk benne, hogy az egész országba elviszik Nyíregyháza jó hírét.

- LTL -


A sporttalálkozón résztvevő megyei jogú városok:

Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Érd, Eger, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Sopron, Szeged, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!