Sport

2018.08.23. 11:13

Nyolcvan évesen is futni fog

Nyíregyháza - Hován Istvánt a bokaműtét sem tántorította el a futástól.

Nyíregyháza - Hován Istvánt a bokaműtét sem tántorította el a futástól.

A már hetvenkilenc esztendős egykori ökölvívóbíró tizennégy évvel ezelőtt kezdett el futni, azóta számos szeniorversenyt megnyert és nem hajlandó véget vetni hobbijának. Annak ellenére sem, hogy tavaly júliusban meg kellett műteni a bokáját.

Hován István sikeresen felépült, és olyannyira jó formában van, hogy idén is sorra éri el a szebbnél szebb eredményeket.

Márciusban egy monacói 10 kilométeres versenyen – amely saját elmondása szerint nem sikerült valami jól – tizenegy indulóból a negyedik lett, júliusban a Villányi Borfesztiválon 14 km-en diadalmaskodott magabiztosan.

Jövőre könnyebb dolga lesz

A senior magyar bajnokságon 800, 1500 és 5000 méteres távon is remekelt, majd augusztus elején a Tatai Minimara­thonon (13,5 km) meg sem tudta közelíteni őt a mezőny. Hován István az említett versenyeken a 75–79 éveseknek kiírt kategóriában indult.

Jövőre már az eddigieknél is könnyebb dolga lesz, hiszen a 80 év feletti korosztály legfiatalabbjaként állhat rajthoz.

A sportember tervezi a következő évi viadalokat is: tavasszal szeretne indulni a Vivicittán, illetve egy félmaratonon, szeptemberben pedig a siófoki maratonon.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!