Sport

2018.08.04. 11:39

Röffentő sárkánygép

Nyíregyháza - Nyíregyházán hangolnak majd a hajdúböszörményi Traktorhúzó Európa Kupára a gépek.

Nyíregyháza - Nyíregyházán hangolnak majd a hajdúböszörményi Traktorhúzó Európa Kupára a gépek.

Traktoros roadshow-val invitálják majd a szabolcsiakat augusztus 9-én Nyíregyházán a Hajdúböszörményben másnap kezdődő, háromnapos VII. Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa látványosságaira.

Látványos bemutató

A ritkán látható traktoros demonstrációt beharangozó, nyíregyházi sajtótájékoztatón a Tractor Pulling Flyer és RoadShow rendezvényt a kezdetektől szervező Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület – egyébként Nyíregyházán született – elnöke, dr. Ficsor László pénteken kijelentette:

– Célunk a mezőgazdaság és a hozzá kapcsolódó üzletágak népszerűsítése, a Hajdúságban és a Nyírségben élők megélhetésének, vállalkozásfejlesztésének segítése és a szomszédos városok, megyék közötti partnerség kialakítása.

– A jövő héten, csütörtökön 12 órakor az Agroker Holding Zrt. Kinizsi utcai telephelyéről indul majd a traktorok színes menete, és a sóstóhegyi benzinkutat érintve 16 órára érkezik meg a Kossuth térre, ahol egy látványos bemutatóval kedveskedik az érdeklődőknek – közölte a társaság vezérigazgatója, Pintér István. – A nyíregyházi roadshow-ra várjuk a közönséget, hogy bemutassuk a traktorhúzás, Tractor Pulling sportágat, a versenyzőket, s az olasz Rocco fivérek versenytraktorát, s „beüzemeljük” az értékes nyereményeket célba juttató szerencsekereket – mondta a szomszédvári rendezvények ötletgazdája, az egyesület szakmai alelnöke. Bodnár János hozzátette: – Ez a világ legerősebb épített traktorai között számon tartott erőmű igazi „sárkánygép”, amely egy röffenés erejéig megvillantja majd a Kossuth tér közönségének a benne szunnyadó bődületes erőt illusztráló hangját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!