Sport

2018.09.20. 11:09

Egyéni versenyen húzzák majd a gázt

Nagyhalász - Nagy küzdelem várható az egyéni bajnokság második fordulóján a Nagyhalász Speedway Ringen.

Nagyhalász - Nagy küzdelem várható az egyéni bajnokság második fordulóján a Nagyhalász Speedway Ringen.

A páros EB-elődöntő, MACEC Kupa, és Barátság Kupa után ismét nemzetközi mezőny randevúzik a nagyhalászi oválon. Szombaton délután fél négykor startol el a honi egyéni bajnokság második fordulója. A három fordulós sorozat nyitánya még áprilisban Debrecenben volt.

Ezt a találkozót Magosi Norbert nyerte 17 ponttal a debreceni Tabaka József (14), a szlovák Patrik Búri (11), valamint Benkő Roland (10), Kovács Roland (8) és az ukrán Andrij Kobrin (7) előtt. Az említettek közül ketten nem lesznek itt Nagyhalászban, hiszen Tabaka József bejezte a salakmotorozást, Patrik Búri pedig egy nagyon súlyos sérülés után lábadozik.

Ismét jön Jakub Jamrog

Magosinak riválisokban nem lesz hiány, hiszen remek motorosokkal kell majd csatáznia. Páldául a lengyel Stanisław Burzával, aki megfordult már az Extraligában is, de megjárta a svéd, cseh és brit ligát is. Josef Pepe Franc is rajthoz fog állni a szombati fordulóban, róla is elmondható, hogy több ligát megjárt, ráadásul évek óta szereplője a hosszúpályás GP sorozatnak, kétszeres bronzérmes ebben a műfajban. Láthatjuk majd Jakub Jamrogot is, akit jól ismernek a magyar szurkolók, hiszen többször is járt már hazánkban.

A halásziak kedvence, hiszen az elmúlt évben a csapatbajnoki címet szerezett Nagyhalászi Speedway Team egyik húzóembere volt, két fordulóban állt rajthoz és mindkettőben verhetetlen volt. Szinte hazai pályán motorozhat majd a tavalyi halászi csapatbajnok ukrán Adrij Kobrin, a bolgár Milen Manev, vagy Stanyslaw Melnyichuk.

És ne feledkezzünk meg a többi magyarról! Kovács Roland a Barátság Kupán már jelezte, hogy bele akar szólni a legjobbak csatájába, a fiatalok közül Fazekas Dennis és Bárány Márk szerezhet rutint a jegyzett mezőnyben.

Az úgynevezett alapszakaszban tizenkét futam lesz, majd következik az első elődöntő. Ebben az alapszakasz 1., 3., 5. és 7. helyezettjei csapnak össze, majd a második elődöntőben a 2., 4., 6. és 8. helyezettek versengenek.

Elődöntők, majd finálé

A két elődöntő első két helyezettjei jutnak majd a fináléba. A motorosok a verseny alatt megszerezett összes pontjukat viszik tovább, tehát az összesített elszámolás során számítani fog az elődöntőben és a döntőben megszerezett pontjuk is.

ML


Az indulók (a nyitóforduló pontszámaival)

Bárány Márk

Benkő Roland (10)

Fazekas Dennis (3)

Kovács Roland (8)

Magosi Norbert (17)

Stanisław Burza (lengyel)

Josef Franc (cseh)

Jakub Jamrog (lengyel)

Andrij Kobrin (ukrán, 7)

Vitalii Lysak (ukrán, 5)

Milen Manev (bolgár, 4)

Stanyslaw Melnyichuk (ukrán, 5)

Tartalékok: Andriy Rozaliuk és Nazar Fedorcsuk (ukránok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!