Sport

2018.09.18. 09:24

Értékes ezüstöt motoroztak Magosiék

Nagyhalász - A Barátság Kupa véget ért, szombaton egyéni bajnoki lesz a nagyhalászi oválon.

Nagyhalász - A Barátság Kupa véget ért, szombaton egyéni bajnoki lesz a nagyhalászi oválon.

Remekeltek a Nagyhalász Speedway Team vaspapucsosai a salakmotoros Barátság Kupa hétvégi versenyein. A négy fordulós sorozat harmadik köre szombaton a csehországi Koprovniceben volt, ahol a Magosi Norberttel megerősített halásziak az összetettben vezető és későbbi győztes csehek előtt tudtak végezni.

Bukás, motorhibák

A halásziaknál Magosi és Andrij Kobrin 13-13 pontot motoroztak, Fazekas Dennis és Kovács Roland 7-7 ponttal fejezték be versenyüket.

Vasárnap délután a nagyhalásziak mellől már a verseny első futamában elpártolt a szerencse, mert Fazekas motorhiba miatt kényszerült kiállni. A harmadik etapban viszont következett a még nagyobb gond, ugyanis Andrij Kobrin bukott egy hatalmasat, és nem is tudta folytatni.

A halászaik immár hárman maradtak és keményen küzdöttek. Sajnos a technika ördöge még két alkalommal megviccelte a mieinket, amelyek fontos pontokba kerültek. A Nagyhalászi Speedway Team frontembere Magosi volt, aki 14 pontot kasszírozott. Második legjobb pontszerzőnk Kovács volt (8), míg Fazekas Dennis 3 pontig jutott két motorhibával. Figyelembe véve a történteket, a csehek mögötti második hely bravúros teljesítmények számít. A verseny egyébként bővelkedett a bukásokban, az egyik cseh motorost mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A fordulók végén a győztesek 3, a második 2, a harmadikok 1 pontot kaptak. Ezek összegzése alakította ki a végeredményt.

Ebben a prágai motorosok vitték a prímet, a halásziak a második helyen végeztek a a rovnóiak és a zsarnócaiak előtt.

– Elégedett vagyok a második hellyel. Szombaton remekeltek a srácok, sajnos vasárnap döntőnek bizonyult Kobrin kiesése, ráadásul Dennis motorja sem volt rendben. Elsősorban Magosi Norbit illeti dicséret, igazi húzóembernek bizonyult. Sokat tett a sikerért Kovács Roli is, miként az előző három körben Kobrin.

Visszahívnák a lengyeleket

A rendező klubok vezetőivel már beszéltünk a jövőről is. Szeretném, ha a lengyelek ismét bekapcsolódnának, és a Világ-kupával megegyező versenykiírás alapján rendeznénk a versenyeket – summázott véleményt Albók József, az ezüstérmes nagyhalászi klub elnöke, aki egyben a nagyhalászi pálya tulajdonosa is. Szombaton pedig itt randevúznak a vaspapucsosok, hiszen jön a nemzetközi egyéni bajnokságunk második köre. Megannyi remek motorossal. ML

Salakmotor: A Barátság Kupa végeredménye

Klub Fordulók helyezési pontjai összesen

1. AK Markéta Prága 3 1 2 3 10

2. Nagyhalász Speedway Team 2 0 3 2 7

3. Speedway Club Rovno 1 1 1 0 3

4. Speedway Club Zarnovica 0 2 0 1 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!