Sport

2018.09.24. 10:00

Fogatosok megyei versengése

Baktalórántháza - Vámosi Balázs Péter rövid időn belül két elsőséget is szerzett.

Baktalórántháza - Vámosi Balázs Péter rövid időn belül két elsőséget is szerzett.

A közelmúltban Baktalórántháza adott otthont a „C” kategóriás fogathajtó megyei döntőnek. A találkozón 42 fogat indult, CAN C-kategóriás kettes-, egyes- és pónikettes fogatok. A megmérettetést megtekintette Bárdos György tizenkétszeres világ- és Európa-bajnok fogathajtó, a többszörös magyar bajnok Hódi Károly kettesfogathajtó és Nagy Sándor válogatott versenyző is. Az egyesfogatok versengésében Vámosi Balázs Péter végzett az élen, ami papírforma-eredménynek mondható. Ugyanis a CAN C-kategóriás egyesfogatok Mindszenten rendezett országos bajnoki döntőjében is ő nyert a tizen­nyolc indulóból, és szerzett országos bajnoki címet.

A megyei döntő eredményei

Kettesfogatok. Egyéni : 1. Hepp-Bihari Brigitta (Napkori Hagyományőrző LK), 2. Fórizs István (Tisza-Menti Lovas Sportkör), 3. Kovács Dóra(Nyírbátori LSHE). Csapat: 1. Tisza-Menti Lovas Sportkör (Fórizs István, Gaál Sándor, Czeglédi Béla), 2. Nyírségi Lótenyésztő Egyesület (Papcsák András, ifj. Papcsák István, Papcsák István), 3. Napkori Hagyományőrző Lovas Klub (Hepp-Bihari Brigitta, ifj. Szilágyi Miklós).

Póni kettesfogatok: 1. Kiss Mihály (Nyírségi LTE), 2. Szloboda Martin (Napkor), 3. Katona Gyöngyi (Nyírbátor)

Egyesfogatok: 1. Vámosi Balázs Péter (Nyírségi LTE), 2. Molnár Zsolt (Napkor), 3. Bodzás János (Napkor)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!