Sport

2018.09.10. 15:41

Kétezer néző a megyei rangadón - Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30, 20 és 10 éve

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1978-as, 1988-as, 1998-as és 2008-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1978-as, 1988-as, 1998-as és 2008-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1948. szeptember 12., vasárnap

Nagyobb összegű államsegélyt kap Nyíregyháza

A belügyminiszter az 5 hónapos költségvetési idény keretében nagyobb összegű államsegélyt utal ki a vármegyéknek, a városoknak és a községeknek. A városok közül különösen Debrecen, Nyíregyháza és Sopron részesülnek nagyobb államsegélyben (mindegyik 16 millió forintot kap). Ez a segély azt a célt szolgálja, hogy a legnagyobb takarékosság mellett az egészségügyi és szociális szempontok figyelembevételével a városokban olyan természetű közmunkálatokat végezhessenek el, amelyek biztosíthatják a 3 éves terv 2,5 éves sikeres lebonyolítását.

Hatvan éve írtuk

1958. szeptember 11., csütörtök

A szervestrágyák különleges hatása a rozstermésre

Westsik Vilmos írásában ez állt: „Száraz és forró időjárás esetén a zöldtrágyázás vetésforgókban a növények jobban bírják a szárazságot és üdébbek, mint az istállótrágyás vetésforgókban. Ezt látta sok ezernyi gazdalátogató, akik tanulmányozták a Nyíregyházi Homokjavító Kísérleti Gazdaságot. A rendkívül aszályos 1958-as évben a rozs termései a következőképpen alakultak kat. holdanként: az I. parlagi vetésforgóban 6 mázsa rozs termett szemesen, a II. főterményű zöldtrágyás vetésforgóban 15,63 mázsa rozs szemesen. Íme, a zöldtrágya üdítő hatása ismételten beigazolódott”.

Ötven éve írtuk

1968. szeptember 10., kedd

Úttörő becsületboltok

Sok gondot okozott évek óta a nyíregyházi V. sz. általános iskola nevelőtestületének az, hogy a tanulók a tízperces szünetekben átszaladtak a forgalmas utcán a szemben lévő papírboltba. Az Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalatnál megszületett az ötlet: nyíljon úttörő becsületbolt. Egycsapásra megszűnik a szaladgálás, és még anyagi haszonnal is jár a vállalkozás az úttörőcsapat számára. Öt százalék jutalék nem kis összeg, ha meggondoljuk, hogy a vállalat 1000 forintos alaptőkével siet az iskola segítségére a boltnyitáshoz. A város első úttörő becsületboltjában nyugodt körülmények között pótolhatják a hiányzó rajzlapot, otthon felejtett füzetet vagy ragasztót.

Negyven éve írtuk

1978. szeptember 15., péntek

Személyeskedés miatt gondok a húsellátásban

Dombrádon párttagok jelezték, hogy az ÁFÉSZ hentese és a tanács titkára között kialakult személyeskedés miatt gondok vannak a húsellátásban. Kiderült, valóban személyes nézeteltérésről van szó, amely akadályozta a húsellátást, illetve rontotta a politikai közhangulatot.

Harminc éve írtuk

1988. szeptember 12., hétfő

Kétezer néző a megyei rangadón

A labdarúgó NB III.-ban a Tiszavasvári–Rakamaz 1–1-re mérkőzött egymással 2000 néző előtt. Béres révén a vendégek szereztek vezetést büntetőrúgásból, Fecsku szintén tizenegyesből egyenlített. Gáspár László, a Tiszavasvári Lombik edzője elmondta: „Küzdelmes mérkőzésen a jól játszó Rakamaz ellen győzelmet érdemeltünk volna, de így is értékesnek tartom az eredményt”. Szász Simon, a Rakamaz trénere kijelentette: „Többet támadott a Lombik, ennek ellenére mi is nyerhettünk volna”. A meccs végén az akkori szokás szerint tizenegyespárbaj következett, ahol 4–3-ra a tiszavasváriak diadalmaskodtak.

Húsz éve írtuk

1998. szeptember 11., péntek

Európa legöregebb somfája

A Császlón található somfát Európa legöregebb somfájának tartják. A helybeliek öt-hatszáz évesnek mondják, a szakemberek négyszázötven évesnek becsülik a korát. Törzskerülete félméteres magasságban eléri a három métert is. Maga a fa egyébként nem magas, hét-nyolc méter, de közelről a látvány valósággal megdöbbenti a látogatót.

1998. szeptember 14., hétfő

A nyíregyházi Bacskai Zsolt a bajnok

A kenyai Boiyo és a román Staucu nyerte Nyíregyházán a nemzetközi félmaratoni viadalt. Az országos bajnoki címet a nyíregyházi Bacskai Zsolt szerezte meg a BVSC futójaként. A hölgyeknél a szintén nyíregyházi, szintén BVSC-színekben induló Rakonczai Beáta ötödikként ért célba. A legállóképesebb iskola címét a nyírkarásziak nyerték.

Tíz éve írtuk

2008. szeptember 13., szombat

Diákoké az egykori laktanya

Megújult az egykori Vay-laktanya négy épülete: diákok és tanáraik vették birtokba. A beruházás 1,15 milliárd forintos uniós beruházásból valósult meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!