Sport

2018.09.21. 14:27

Nem szeret hátul motorozni, a halászi oválon is nyerni akar

Nagyhalász - A nyitófordulón győztes Magosi Norbert szerint erős a mezőny a bajnokság második fordulóján.

Nagyhalász - A nyitófordulón győztes Magosi Norbert szerint erős a mezőny a bajnokság második fordulóján.

Az indulók alapján kőkemény küzdelem várható szombaton délután a nagyhalászi oválon a salakmotoros egyéni bajnokság második fordulójában. Az öt magyar motoros mellett a két tartalékkal együtt öt ukrán, valamint két lengyel és egy-egy cseh, illetve bolgár versenyző indul. A forduló egyik nagy esélyese Magosi Norbert. A rutinnal alaposan felvértezett vaspapucsos a debreceni nyitófordulóban a legeredményesebb volt tizenhét pontjával. Ráadásul az elmúlt időben jól ment neki, hiszen a Barátság Kupa utolsó két körében a végül ezüstérmes magyar színeket képviselő Nagyhalászi Speedway Team húzóembere volt.

– Nagyon kevés versenyem volt, igazából sokkal többet szerettem volna motorozni, ha hívtak volna. Versenyről versenyre járni, edzeni igen költséges; abban, hogy az idén is tehettem, köszönet jár a nyíregyházi Nagy Zoltánnak, aki nagy segítséget ad. Az elmúlt hét végén például Szegedről megjártam a cseh Kopřivnicét és a szlovák Zsarnovicét, ami jó ezerötszáz kilométert jelent – kezdte lapunk érdekelődésére Magosi Norbert.

Most is mindent belead

– Harminc éve húzom a gázt és mindig olyan voltam, hogy ha starthoz állok, akkor szeretném is megnyerni a versenyt, nem csak elindulni rajta. Így lesz ez szombaton Nagyhalászban is, bár a pontelőnyöm nem kevés. Mindent beleadok majd, hogy összejöjjön a negyedik bajnoki címem – így a negyvenhárom éves szegedi vaspapucsos.

Magosi Norbert vitrinjében nagyon sok trófea jelzi a sikereket. Talán a legeredményesebb szezont 2011-ben motorozta, amikor három országban is bajnoki címet szerzett. Itthon az elsőt, mellette szlovák és argentin bajnoknak is mondhatta magát.

Jamróg a legkeményebb

– Ami a halászi mezőnyt illeti, Albók úr belehúzott, mert lesznek igen jó motorosok – tért rá a szombati esélylatolgatásra Magosi Norbert. Burzát, Melnyicsukot, Kobrint, Manevet ismerem, miként Jamrógot, aki a lengyel Extraligában motorozik. Utóbbival felvenni a versenyt olyan nehéz, mint amilyen különbség a lehetőségekben, a feltételekben van. Természetesen őt és a többieket is szeretném legyőzni, mert nem szeretek hátul menni. Régen motoroztam már a halászi pályán, nem is volt lehetőségem az edzésre, de majd kitalálom, hogy melyik motorral fogok ugratni – így Magosi Norbert.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!