Sport

2018.09.12. 11:41

Nyíregyházi Kosársuli - Nem riadnak vissza a nagyobb kihívástól

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kosársuli nagy feladat előtt áll az újjászervezett amatőr női NB I.-ben.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kosársuli nagy feladat előtt áll az újjászervezett amatőr női NB I.-ben.

Merőben megváltozott a bajnokság lebonyolítása, amely több szempontból is új kihívások elé állítja az előző szezonban 11. helyen végzett csapatot. Az amatőr NB I. szeptember végén rajtoló új idényében kétszer 14 együttesre bontották a mezőnyt; a nyíregyházi kosarasok a Piros-csoportnak elnevezett felsőházban méretik meg magukat. Rájátszás nem lesz, a csapatok oda-vissza játszanak egymással, az így kialakult sorrend adja a végső helyezéseket.

– Megtehettük volna, hogy az alsóházba kérjük magunkat, hiszen nagyban átalakul a játékoskeretünk, de ez is egy kihívás, úgy gondolom, hogy magunktól ne lépjünk vissza, hogyha nem muszáj – beszélt Farkasinszki Gyuláné, a kosársulisok edzője az új lebonyolításról és a csapatáról.

– Olyan együttesekkel fogunk találkozni, melyek közül több is élvonalbeli klubnak a második csapata. Sok olyan játékos lesz ezáltal, aki a legjobbak között is szerepel és visszajátszik az amatőr bajnokságba. Ez minden tekintetben kihívás a fiataloknak is.

Tanulás és kosárlabda

A nyíregyháziak nagy utazásokra készülhetnek, hiszen két pécsi gárdája van a bajnokságnak, többek között Kecskemétre, Tatabányára és nemegyszer Budapestre is el kell látogatniuk. Kérdés, mennyire összeegyeztethető ez az iskolai tanulmányokkal, valamint a junior bajnokság menetrendjével, ahol a legjobb tizenkettő között játszhat a Kosársuli.

– Fontos a kosárlabda, de mindig a tanulás az első – folytatta az edző. – Úgy kell készülni, hogy mindenki megállja a helyét az életben is. A pályán az a célunk a szezonban, hogy a középmezőnyben végezzünk.

– Folytatjuk a fiatalok beépítését. A csapatunkban mindig középiskolások, egyetemisták, illetve egy-két idősebb lány játszik, akik itt maradtak Nyíregyházán. Nálunk mindig egészséges légkör lengi körül a csapatot, hiszen vannak rutinosak és a kellő hévvel rendelkező fiatalok is, akik tudtak tanulni az idősebbektől.

A Nyíregyházi Kosársuli szeptember 29-én kezdi a bajnokságot.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!