Sport

2018.09.15. 15:59

Tizenötezer emberrel futott együtt a tanítónő

Nyíregyháza - A pedagógusnak családja, barátai és kis elsősei szurkoltak.

Nyíregyháza - A pedagógusnak családja, barátai és kis elsősei szurkoltak.

Élete hatodik félmaratonját teljesítette a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének tanítónője, Diczkóné Untener Mónika.

A Kazinczy Mónika nénije három évvel ezelőtt kezdett el hosszabb távokat futni annak érdekében, hogy egészségi állapotát, fiatalságát megőrizze. Akkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2017-ben elindul egy félmaratoni versenyen. A futást annyira megkedvelte, hogy azóta amikor csak teheti, futócipőt húz és útnak indul. Futni nem csupán önmaga szórakoztatásáért szokott. Részt vett olyan versenyen is, ahol egy barátjával a kilométereiket szponzorok, támogatók megvették és így szívbeteg kisgyerekeken tudtak segíteni.

Bakancslistán a maratoni táv

A tanítónő azt mondta, felemelő, szavakba alig önthető élmény az, amikor valakinek megadatik a lehetőség, hogy 15 ezer társával együtt fusson. Mónika bakancslistáján szerepel a maratoni táv teljesítése is, amit 50 éves születésnapjáig tűzött ki magának.

Diczkóné Untener Mónika példaként áll családja és tanítványai előtt. Nagyobbik fia az ő hatására kezdett el futni, akivel többször együtt indulnak el a versenyeken, de egykori tanítványaira is hatott már ösztönzően. A Kazinczy Ferenc Tagintézményben ebben a tanévben kapott első osztályt, akiket negyedikig kísér majd. Azt mondta, reméli, „ragadós” lesz a sporthoz való hozzáállása és diákjait is hozzásegítheti olyan futó-élményekhez, ami neki már megadatott – adta hírül Heteyné Timándi Tünde tagintézményvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!